03.07.2022.

18:33

Foto: Printskrin video

Vesti

SRBIJO, ŠTA REĆI?! OTKRILA JE KORUPCIJU EULEKSA NA KIM, LONDON JOJ PLAĆA 400.000 FUNTI DA ĆUTI! Bomije udarila na OVK i šefove gangova... TO SE NE SME, ALI NIKAKO!

Nagodba od 423.000 funti postignuta je neposredno pre prvog ročišta, na kom je sud trebalo da razmatra njene tvrdnje o povezanosti kriminalaca sa KiM i članova Misije Evropske unije za vladavinu prava na Kosovu (EULEX), prenosi Gardijan.

Bomije je poslednjih osam godina tvrdila da joj Ministarstvo spoljnih poslova nije pomoglo da razotkrije moguće kriminalne veze i da su joj vladini zvaničnici savetovali da ignoriše očigledne dokaze o takvim aktivnostima, prenosi Gardijan.

- Verujem da je trebalo da me pohvale i podrže, jer sam izrazila zabrinutost u vezi sa mogućom korupcijom u Euleksu i tretmanom koji sam imala nakon toga, ali sam se umesto toga osećala napuštenom - izjavila je ona, prenosi britanski list.

Bomije, bivši tužilac i advokat UN-a u sferi ratnih zločina i organizovanog kriminala, radila je na KiM kao međunarodni tužilac za Euleks, navodi Gardijan.