12.08.2022.

21:47

Foto: printscreen

Vesti

JA MUČENOG KURTIJA NEĆU DA VREĐAM! Vučić: Šta smo dobili odlaganjem do 1. septembra?! SAČUVAĆEMO MIR I SPREČITI TRAGEDIJU!

Predsednik Vučić govorio je o jednostranim potezima Prištine, o registarskim tablicama i uvođenju "kosovskih" ličnih karata.

- Ja idem dva tri puta godišnje na KiM i meni to nije problem, ali da Srbima koji svaki dan idu tamo-vamo uvodite papire, e pa to ne može. Amerikanci se ponašaju neodgovorno, Kosovo je njihovo čedo i to nije ništa čudno. Oni misle da Srbi nemaju ništa na KiM. Znamo imena između šest i deset lica za koje misle da su nosioci otpora i koje planiraju da likvidiraju. Naravno, oni i to pravdaju kriminalom. I nije im jasno kako mi to sve znamo. Srbin da se sa kamenom slika, on je kriminalac, terorista i ne znam šta još. On po rezoluciji 12 44 živi na teritoriji svoje zemlje, Srbije, ali džaba. Oni će nastaviti sa svojim akcijama i neće se umiriti dok ne završe Sever Kosova. Rekao sam im, na silu možete sve, već ste pola uradili, nastavite. Ali nećemo dozvoliti pogrom našeg naroda. Ja da vređam ovog mučenog Kurtija koji od fabrika ima Auto var, stvarno neću. Smeju se našim traktorima, kad god dođe vreme "Oluje", prete nam da ćemo opet na traktorima da bežimo. Traktori su samo dokaz koliko su običnog srpskog seljaka i čoveka sklanjali sa njegove zemlje. Ne tuđe, njegove na kojoj je živeo. 

Šta smo dobili od odlaganja do 1. septembra, ne mogu da vam kažem. Važno je da odložite nesreću i tragediju, bar jedan dan. Videćemo. Bitno je da očuvamo mir i da nam se narod ne vraća u kolonama - rekao je Vučić.