13.09.2022.

09:12

Foto:

Vesti

Skandalozno! PA OVAJ NEMA NI OBRAZA NI STIDA! Nakon što su mu se Albanci ZAHVALJIVALI NA SAV GLAS, Jeremić se usudio da se PRAVDA!

Jeremić se do sada uvijao da na razne načine izbegne odgovor zašto mu se Albanci zahvaljuju i zašto je kao tadašnja vlast preko Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Međunarodnom sudu pravde postavio pogrešno pitanje, nakon kog su mu se Albanci zahvalili na samoproglašenoj nezavisnosti.

Da se Jeremić nije opametio i da bi nastavio da radi loše za Srbiju dokazuju i njegove reči kojima priča o ovom problemu i danas.

Jeremić je pričajući o ovome za tajkunski medij Danas pravdao sebe da nije on kriv za pogrešno postavljeno pitanje, već da je formulaciju istog prepustio struci, a da bi on i danas uradio isto što i te godine. a to je da formulaciju pitanja "prepusti struci".

– Tada je to učinio pravni tim Vlade Srbije koji nas je pred tim sudom zastupao u procesima protiv Hrvatske i BiH, a koga su činile najeminentniji domaći i međunarodni pravni stručnjaci. Ne verujem da bi ishod bio bitno različit – rekao je Jeremić.

Informer

Podsetimo, Međunarodni sud pravde, za vreme vlasti Vuka Jeremića, doneo je Savetodavno mišljenje o Deklaraciji o nezavisnosti tzv. Kosova. Tadašnja vlast u Srbiji je, preko Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, Međunarodnom sudu pravde uputila pitanje: "Da li je akt nezavisnosti Kosova po međunarodnom pravu?", umesto: "Da li je secesija dela teritorije po međunarodnom pravu?".