• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.08.2022

09:59

KAKAV LAŽOV, STRAŠAN LAŽOV! Kad pomislite da ne može niže da padne, VUK JEREMIĆ NAS UVERI DA IPAK MOŽE!

Fotoilustracija/AP PHOTO

Politika

KAKAV LAŽOV, STRAŠAN LAŽOV! Kad pomislite da ne može niže da padne, VUK JEREMIĆ NAS UVERI DA IPAK MOŽE!

Podeli vest

Vuk Jeremić još jednom je pokazao da nema stida, srama ni obraza - usudio se da, od svih tema, takne baš u Kosovo i Metohiju. On, kojem su se Albanci zahvaljivali na nezavisnosti koju im je omogućio

 

Vuk Jeremić, Borko Stefanović i Boris Tadić su 2011. godine potpisali sporazum kojim je Albancima sa Kosova i Metohije bilo omogućeno da u Srbiju ulaze sa prištinskim dokumentima, s tim što su uz ta dokumenta dobijali papir, dok će sada umesto papira na carinskim ispostavama biti postavljen poster.

Kao što je juče i rekao predsedik Srbije Aleksandar Vučić govorivši o Kosovu i Metohiji, Srbija je spremna da izda jedan opšti disklejmer za prihvatanje dokumenata, ali da ima uslov i da se čeka garancija EU.

- Mi smo Albancima rekli dve stvari, što se tiče dokumenata. Možemo da ih izdajemo i vama i nama, ali nama je važno da Srbi sa KiM mogu da se kreću i ulaze i izlaze sa teritorije KiM. Mi smo spremni da prihvatimo njihova dokumenta, ali da izdamo jedan opšti "disklejmer" koji bi istakli na administrativni prelazima, čime bi prihvatili njihova dokumenta.

U tom "disklejmeru" piše: Omogućavanje ličnih karata od strane Prištine se vrši samo iz praktičnih razloga, radi omogućavanja slobode kretanja, i ne može se tumačiti kao priznavanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, niti prejudicira suverenitet.

Mi za to tražimo garantije od EU, tražimo da svaki Srbin sa severa KiM može da uđe na teritoriju KiM, i da mogu da izađu kad hoće. Ako nam to potvrde, mi smo jedan manji problem rešili - rekao je Vučić. 

Ipak, lažljivi i besramni Jeremić dokazao je da nema obraza, pa se usudio da na Tviteru komentariše KiM, iako je upravo on taj koji nas je stavio u nemoguću poziciju dokumentom koji je potpisao 2011. godine.

On je na svom Tviter nalogu reagovao na objavu visokog predstavnika EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepa Borelja, koji se zahvalio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, zbog toga što mu očigledno smetaju pohvale evropskih zvaničnika upućene predsedniku Vučiću zbog preduzimljivosti da uvek radi u korist srpskog naroda.

- Jedina promena u odnosu na pređašnje stanje je to što će Srbija početi da priznaje dokumenta takozvanog “Kosova”, što do sada nije bio slučaj. SVE DRUGO JE OSTALO ISTO. Ono što smo dobili zauzvrat su pohvale za Vučića od strane zvaničnika EU. I zeleno svetlo da nastavi da gazi - napisao je Jeremić na Tviteru. 

Foto: printscreen

I Haradinaj i Kurti i svi drugi upravo insistiraju da je ovo sada sprovođenje onoga što je potpisano te 2011. godine, samo što se sada predsednik Srbije izborio za prava našeg naroda na KiM i pravo Srba da koriste naša dokumenta.

"Hvala, Vuče!" - Jeremić glavna zvezda naslovnih strana prištinskih medija

Lažov Vuk Jeremić inace je poznat kao čovek kome se cela Priština zahvaljivala na naslovnoj strani jer im je svojom nesposobnošću pomagao u borbi za nezakonutu nezavisnost! Njegovi idiotski potezi razarali poziciju Beograda i našu borbu za Kosovo i Metohiju.

Albanci su pre 14 godina jednostrano proglasili nezavisnost takozvanog Kosova, a onda se na naslovnim stranama svojih novina zahvaljivali tadašnjem ministru spoljnih poslova, Vuku Jerermiću. 

Šiptarske novine su mu se 2010. godine zahvalile, jer im je utvrdio nezavisnost. 

- Vuk Jeremić je hitno zatražio mišljenje Međunarodnog suda pravde o legalnosti kosovske nezavisnosti. Želja srpskog diplomate bila je ispunjena. Nezavisnost se smatrala u skladu sa svim međunarodnim zakonima - pisale su albanske novine tada.

Ipak, Srbi ne zaboravljaju i dobro se sećaju poniženja od strane Međunarodnog suda pravde i Albanaca, kao i Vuka Jeremića koji im je u tome pomogao!

Foto: printscreen

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

PRIŠTINA I KURTI UMEJU SAMO DA PRETE SILOM I RATOM!
Politika

PRIŠTINA I KURTI UMEJU SAMO DA PRETE SILOM I RATOM!

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da ministar privremenih institucija samouprave u Prištini Dželjalj Svečlja apsurdnim napadima na Beograd i Srbe na severu potvrdio da ima ulogu glavnog podizvođača Kurtijevog plana destabilizacije regiona

20.08.2022

11:13

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija