20.09.2022.

19:35

Foto: printscreen/RTS

Vesti

JOŠ JEDNA ZEMLJA POVUKLA PRIZNANJE KOSOVA! Vučić iz Njujorka objavio lepu vest! (Video)

- Mislim da realne prognoze moraju da budu još mračnije od one koju je izneo Gutereš. Za nas je još teža pozicija zbog toga što Ujedinjene nacije sada igraju slabiju ulogu u svetu jer su velike sile preuzele sve na sebe. Ovo je najveći skup ovde, ne pamtim da je bilo više, što znači da zemlje traže neki izlaz i nadu. Jasno je da se približavamo velikom ratnom sukobu i pitanje je da li ćemo za mesec ili dva ići u najveći sukob još od Drugog svetskog rata - rekao je Vučić za RTS.

Tzv. Kosovo u Savetu Evrope, još jedna zemlja povukla priznanje 

- Da, pojavila se informacija da im prijem u UN nije toliko bitan, ali da žele u Savet Evrope. Pričaju o nekom papiru koji srećom ja nisam držao u rukama pa ne mogu da me optuže za to. Očigledno je druga strana imala to u rukama. Donosim dobru vest za građane Srbije. Dobio sam još jednu notu o povlačenju priznja Kosova. Samo neka oni nastave sa nastojanjima za prijem u raznim organizacijama, a mi radimo svoj posao.

O sutrašnjem govoru u UN

- Mi moramo da budemo svuda, borimo sa za goli život svog naroda i goli život svoje zemlje. Imam pravo na 15 minuta, pokušaću da sažmem sve u to vreme. Sadržaj će biti precizan i tačan.

Sastanak sa liderima Zapadnog Balkana

Predsednik Vučić najavio je da će sutra u Njujorku imati sastanak na kojem će biti i prisutni lideri Zapadnog Balkana.

- To je veoma važan sastanak za nas. Najavili su podršku nekim zemljama za koje smo govorili da se ponašaju neodgovorno. Najavili su pomoć za neke države koje imaju visok javni dug. Nemojte da kažnjavate najbolje, da kažnjavate one kojima je javni dug ispod 55 odsto, to sam im i rekao. Ne možete da pomažete jednima, nego da pomažete svima, na tom sastanku biće prisutni i Abazović, Džaferović, Vjosa Osmani, Dimitar Kovačevski...