12.12.2022.

19:02

Foto: informer

Vesti

SRAMNO, KOSOVSKI SUD PO PRINCIPU "KADIJA TE TUŽI, KADIJA TI SUDI" ODREDIO KAZNU ZA PANTIĆA! Igor Simić: Ovo deluje nerealno u 21. veku, na tlu Evrope

Ovako je potpredsednik Srpske liste Igor Simić prokomentarisao određivanje jednomesečnog pritvora bivšem policajcu Dejanu Pantiću koji je uhapšen pre nekoliko dana.

- Deluje nerealno u 21. veku na tlu Evrope, ali je na ovim prostorima to svakodnevica, gospodin Pantić od trenutka kada je otet od strane kosovske policije nije imao kontakt sa svojom porodicom i advokatom, niti mu je omogućeno da ih obavesti gde se nalazi i u kakvom je zdravstvenom stanju, imajući u vidu da je težak  srčani bolesnik. U takvim okolnosti, više je nego očigledno da ovo nije pravni proces već klasično institucionalno nasilje sa ciljem neskrivenog progona srpskog naroda na ovim prostorima. Porodice Adžić i Pantić danima prolaze agoniju jer su njihovi članovi krivi jer su Srbi, i zato jer gospoda međunarodni predstavnici ne haju za patnje našeg naroda - naveo je Simić.