• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

12.12.2022

19:00

"Srčanog bolesnika drže zatočenog bez lekova i prava da pozove porodicu" Petković o pritvoru Dejanu Pantiću

Tanjug/Strahinja Aćimović

Politika

"Srčanog bolesnika drže zatočenog bez lekova i prava da pozove porodicu" Petković o pritvoru Dejanu Pantiću

Podeli vest

Pritvor od 30 dana koji je izrečen Dejanu Pantiću nastavak je iživljavanja i bahatosti Aljbina Kurtija koji nevinog čoveka drži u kazamatu samo zato što nosi srpsko ime i prezime, kaže direktor Kancelarije za KiM Petar Petković.

Pantić je, navodi,  hapšen i optužen za terorizam samo zato što živi u multietničkom naselju, a da ima bilo kakvih dokaza protiv njega Priština ih ne bi krila tri dana. 

- To dovoljno pokazuje da protiv njega nema niti jednog jedinog dokaza, već je meta Aljbina Kurtija koji samo želi da kriminalizuje Srbe - kaže Petković i pita kako Evropa ćuti na činjenicu da u 21. veku čoveka, srčanog bolesnika, drže zatočenog bez lekova i terapije, bez prava da pozove porodicu ili svog advokata. 

Kakva je to demokratija i vladavina prava? Gde su borci za ljudska prava kada se jednom Srbinu propisuju kazne i tamnice i gaze osnovna ljudska prava, pita Petković. 

Poručuje da je današnji pritovor najrečitiji dokaz ispravnosti odluke Srba da se mirno i dostojanstveno bore za svoja osnovna prava, jer, primećuje, za njihove muke očigledno nema sluha ni u Prištini, ni u mnogim zapadnim centrima moći koji zatvaraju oči pred stradanjima Srba.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vojo

pre 1 godinu

Ispadaš smešan sa svakodnevnim kukumakanjem a niko te ne sluša dva posto.Obraćaš se ljudima koji su smislili i naterali Šiptare na sve ovo.Dosadan si više.

Sini

pre 1 godinu

Eeee moj čikice.....pa zasto nezastitiste ljude, kad obecaste. Sad ljudi po zatvorima i okovima trunu a vi iz toplih foteljica telalite. KATASTROFAAAAAA

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!
Topola

Al' će da se jede! U nedelju, u Lipovac na gulaš!

U selu Lipovac kod Topole u nedelju, 16. juna održaće se druga Lipovačka gulašijada. Ideju za ovu manifestaciju dobili su ovdašnji meštani koji su gulašijadu prošle godine organizovali prvi put, a za sutra je najavljeno čak 50 ekipa!

15.06.2024

08:20