10.03.2023.

09:53

Foto: Beta

Vesti

KAKO JE JEREMIĆ OBRUKAO SRBIJU? Dok ovde ćuti i glumi "patriotu", u SAD angažuje najskuplje advokate

Nakon mutnih radnji sa porodicom Bajden, a prvenstveno sa sinom aktuelnog predsednika SAD-a, Hanterom i Kinezima, Jeremić pokušava da se opere i zavara trag. Tako je odbio da da informacije koje je od njega zatražio predsedavajući Odbora za nadzor i odgovornost Predstavničkog doma Džejms Komer.

Jeremić ne žali para da, samo da ne završi u ćorci, pa je tako angažovao i jednu od najskupljih advokatskih kancelarija u SAD BRAND/WOODWARD, koji su u njegovo ime odgovorili Komeru:

Pišemo u ime Vuka Jeremića u odgovoru na prepisku iz 21. februara 2023, koju ste javno objavili na svojoj veb stranici. Kao što znate, gospodin Jeremić je lider Narodne stranke u Srbiji i godinama se zalaže za demokratiju – piše u odgovoru Odboru.

Dalje u pismu se vidi da se Jeremić požalio na medije u Srbiji jer izveštavaju o aferi u kojoj je upleten, tvrdeći da je on samo "lider Narodne stranke i čovek koji se godinama zalaže za demokratiju".

Jeremićevi skupi advokati, kako bi odbranili svog klijenta, su se čak i pozvali na predsednika Bajdena, rekavši da za svako ispitivanje Kongresa o ličnim podacima američkog predsednika sudovi moraju da izvrše pažljivu analizu koja na odgovarajući način uzima u obzir principe podele vlasti, uključujući i značajne zakonodavne interese Kongresa i jedinstvenu poziciju "predsednik", te da zahtev da "privatni građanin Jeremić" dostavi bilo kakve duplikate zapisa nije po zakonu. Detaljnije o tome čitajte KLIKOM OVDE.

Podsetimo, Jeremić je žestoko osramotio Srbiju nakon što je otkriveno da se viđao sa ljudima zaduženim za bezbednost i odbranu u vrhu SAD establišmenta i ugovarao podršku potrebnu za funkciju za koju se pripremao, odnosno kako bi postao generalni sekretar Ujedinjenih nacija. Detaljnije o korupcionaškoj aferi u koju je Jeremić upleten, čitajte u POSEBNOJ VESTI.

O Jeremićevoj aferi brujali su i albanski mediji, koji su ga inače slavili kao heroja jer je utemeljio nezavisnost lažne države Kosovo. Nakon otkrivanja afere, Albanci su u svojim vestima praktično poručili: Sreća naša, dok je Kosovo proglašavalo nezavisnost, Jeremić je radio biznis, a više o tome čitajte OVDE.

Otkrivanjem afere je još jednom potvrđeno šta je Jeremić radio dok je bio na funkciji – punio je sopstvene džepove, umesto da je spasavao Kosovo i Metohiju.

Nakon ovog skandala, ogoljeno je licemerje Vuka koji sada glumi velikog patriotu i "zahteva" da predsednik Srbije Aleksandar Vučić piše liderima Rusije i Kine, Vladimiru Putinu i Si Đinpingu po pitanju KiM, dok je on, kada je bio na funkciji generalnog sekretara Ujedinjenih nacija i dok se za istu pripremao, sve vreme razvijao "biznis" u SAD sa Amerikancima iz stana na Menhetnu!

Lažni patriotizam, bahatost i afere praktično su postali sinonimi za Jeremićevu politiku koja je bila pogubna za državu Srbiju i njene građane, ali i te kako plodonosna za Vukov privatni buđelar.