• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

08.03.2023

14:07

JEREMIĆ U GADNOM PROBLEMU! Odbio da Džejmsu Komeru dostavi informacije o sumnjivim poslovima koje je radio sa Kinezima i Bajdenovim sinom!

printscreen

Politika

JEREMIĆ U GADNOM PROBLEMU! Odbio da Džejmsu Komeru dostavi informacije o sumnjivim poslovima koje je radio sa Kinezima i Bajdenovim sinom!

Podeli vest

Srpski političar Vuk Jeremić nije u sredu dao tražene informacije predsedniku Odbora za nadzor Predstavničkog doma Džejmsu Komeru o dogovoru porodice Bajden sa "CEFC China Energi Co", piše portal Breitbart.com

 

U februarskom pismu, Komer je zatražio od Jeremića  da pruži  informacije u vezi sa Hanterovim poslovima sa CEFC China Energi Co. Konkretno, Komer je tražio evidenciju u vezi sa slučajem tužilaštva u vezi sa bivšim poslovnim partnerom porodice Bajden, Patrikom Hoom, bivšim šefom CEFC-a, koji je osuđen međunarodnog mita i pranja novca u 2018.

Prema "Laptopu iz pakla", Hanter i Džejms Bajden su se dogovorili sa CEFC-om po kojem bi Džo Bajden (Veliki momak) dobio deset odsto udela u zajedničkom preduzeću sa CEFC-om. Hanterov bivši poslovni partner Toni Bobulinski potvrdio je da je "Veliki momak" Džo Bajden.

Jeremić, bivši diplomata koji je bio predsednik Generalne skupštine Ujedinjenih nacija od 2012. do 2013. i ministar spoljnih poslova Srbije od 2007. do 2012. godine, odbio je da odboru dostavi traženi materijal jer je već "obezbedio svu evidenciju relevantne za istragu Odeljenja koje su bile u njegovom posedu, nadzoru i kontroli."

„Materijal koji tražite je, dakle, već u posedu Ministarstva pravde“, napisao je Jeremićev advokat u pismu do kojeg je došao portal Breitbart.com:

Komer je takođe tražio od Jeremića da pruži informacije u vezi sa redigovanim imenom u sudskim dokumentima za koje Komer veruje da bi moglo biti Hanter Bajden. Ali, Jeremić je tu potragu negirao na sličnim osnovama.

"Redigovanje spisa u krivičnom postupku je isključivo u nadležnosti Odeljenja nakon odobrenja suda", objasnio je Jeremićev advokat. "S obzirom na ova pitanja... stoga tvrdimo da je Odeljenje odgovarajuća strana za vaše zahteve."

Foto: printscreen

Da je Jeremić sarađivao sa Komerovim zahtevom, komitet bi potencijalno mogao da otkrije ključne tačke podataka koje dalje povezuju porodicu Bajden sa predsednikom CEFC-a Ie Jianmingom, koji je Hanteru platio naknadu od milion dolara za pravne usluge 2017. Hanter je navodno dobio i veliki dijamant od Iea u vrednosti od 80.000 dolara u februaru 2017.

Komer je za Breitbart rekao da je Jeremićevo odbijanje da se povinuje bilo izbor da ometa njegovu istragu o poslovnim šemama porodice Bajden. Takođe je obećao da će nastaviti da traži odgovore.

"Znamo da je Vuk Jeremić bio voljan da na otvorenom sudu govori o Patriku Hou, jednom od njegovih i poslovnih saradnika Hantera Bajdena koji je osuđen za međunarodno podmićivanje i krivično delo pranja novca, ali sada neće da razgovara sa Nadzornim odborom o svojim vezama sa porodicom Bajden", rekao je Komer u izjavi za Breitbart Nevs.

"Zašto Vuk Jeremić pokriva porodicu Bajden? ispitivao je. Tražićemo od njega odgovore".

Komer istražuje porodicu Bajden zbog devet prekršaja, uključujući pranje novca i žičane prevare. Komerova istraga nastoji da utvrdi da li je Komunistička partija Kine kompromitovala Džoa Bajdena i kako bi trebalo osmisliti novo zakonodavstvo da spreči trgovinu uticajem.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marcco

pre 1 godinu

Pa zna Jeremić da ima pravo da čuti i da sve što kaže može da bude korišćeno protiv njega...

Predragm

pre 1 godinu

Amerika je pravna drzava i mora se imati poziv suda a ne neki odbori. Sta bi bilo kada bi Vucicevic bio pozvan u Ameriku da odboru svedoci o vezi Vucica sa Putinom i Sputnjikom i njegovom ulogom u tome.

zora

pre 1 godinu

Provlaci se, ali ce ga stici kad tad. Nije bas beo kao sto se prikazuje.

STIŽU NOVE VESTI IZ SAD! Vuk Jeremić biće ispitan od strane Nadzornog odbora Predstavničkog doma zbog navodnih veza sa poslovima Hantera Bajdena!
Politika

STIŽU NOVE VESTI IZ SAD! Vuk Jeremić biće ispitan od strane Nadzornog odbora Predstavničkog doma zbog navodnih veza sa poslovima Hantera Bajdena!

Odbor za nadzor i odgovornost Predstavničkog doma SAD, kojim predsedava Džejms Komer, R-Ki, zatražio je informacije od bivšeg srpskog političara Vuka Jeremića u okviru istrage o poslovnim odnosima Hantera i Džejmsa Bajdena. Komitet istražuje veze predsednika Džoa Bajdena sa određenim međunarodnim i domaćim poslovnim transakcijama i praksama, uključujući njegovu porodicu i saradnike koji su navodno prodavali uticaj kako bi generisali milione dolara za porodicu Bajden, piše Ksenija Pavlović Mekatir na portalu Thepavlovictoday.com

06.03.2023

14:52

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija