27.03.2023.

19:00

Foto: Printscreen

Vesti

Ovako je Jeremić govorio 2007: “Nećemo srpski dinar na Kosovu, neka Kosovo ima predstavništva u svetu!”

Jeremić, koji se sada predstavlja rodoljubom dok uzvikuje “ne damo Kosovo”, je 27. decembra 2007. godine je na predavanju u “Lauder školi za vladu, diplomatiju i strategiju” Univerziteta Rajhman u Izraelu praktično poručio da na Kosovu ne treba da bude prisutan srpski dinar, kao ni srpska vojska ili policija, već da Kosovo treba da ima svoja predstavništva u svetu, kao i da bude član međunarodnih sportskih federacija i finansijskih organizacija.

– Nemamo interes da vladamo kosovskom albanskom zajednicom. Ne želimo da ih oporezujemo, da ih kontrolišemo, niti da se njihovi pravosudni ili obrazovni sistemi reintegrišu u naš. Naša valuta ne mora da bude prisutna na Kosovu. Ni naša vojska ne bi morala da bude tamo. I ne bismo se mešali u njihov odnos sa međunarodnim finansijskim organizacijama, kao ni u to da imaju odvojeno članstvo u međunarodnim sportskim federacijama, ili da imaju neku vrstu predstavništva u inostranstvu – rekao je doslovce Jeremić decembra 2007.

Nepuna dva meseca nakon toga, 17. februara 2008. godine, Kosovo je proglasilo jednostranu nezavisnost!

Logično pitanje koje se postavlja nakon ovog saznanja jeste da li je sve slučajnost? Da li je i kakvu ulogu imao Jeremić po pitanju proglašenja jednostrane nezavisnosti Kosova?

Jedino je poznato zašto o ovome ćuti i krije kao “zmija noge”: jer sa ovim saznanjem više u javnosti neće moći da glumi patriotu i “borca” za srpske interese jer istina je izašla na videlo.