05.05.2023.

16:30

Foto: Beta

Vesti

SRAMOTA! VUK JEREMIĆ PONOVO KORISTI NESREĆU OVOG NARODA ZA IZAZIVANJE HAOSA - Izmišlja da će biti uvedeno vanredno stanje pa poziva na proteste!

Ovo se sve dešava u trentku kada je Srbija pogođena u srce i kada se desio maltene najveći udar do sada, jer su u roku od dva dana izvršena dva velika masakra u Beogradu i Mladenovcu, čije su žrtve u najvećem broju deca. 

Lažni patriota i "borac" za svoj džep i svoje interese Jeremić je pozvao na proteste zbog svih ovih tragedija. Ne znamo samo šta će sada protesti rešiti i protiv koga će ih neslavni političar voditi, ali je njemu opet za sve kriv Vučić očigledno. Ali ništa novo. 

Izmišljaju da će biti uvedeno vanredno stanje, on ponovo koristi nesreću ovog naroda i društva za organizovanje protesta - ZA IZAZIVANJE HAOSA. 

Dve tragedije koje su pogodile Srbiju juče i prekjuče su ostavile dubok i neizbrisiv trag i dugo će se Srbija boriti sa tim, ali to nisu jedine tragedije i jedini zločini koji su se u Srbiji dogodili, ali tada propali političar Jeremić nije tražio proteste. 

Setimo se samo Jabukovca 2007. godine. Neslavnu titulu mesta gde je izvršeno jedno od najsvirepijih ubistava ponelo je, 27. avgusta 2007. godine, selo Jabukovac, a meštanin sela Nikola Radosavljević "titulu" masovnog ubice u našoj zemlji za poslednjih 50 godina. Naoružan lovačkom puškom Radosavljević je u julu 2007. godine ubio devet, a teško ranio dve osobe. On je pre krvavog pira pretukao svoju suprugu, a zatim skočio u bunar s namerom da izvrši samoubistvo. Međutim, njegov komšija ga je izvukao iz bunara i pružio mu pomoć. Posle nekoliko minuta, Radosavljević je otišao do svoje kuće i uzeo pušku. Uputio se prema selu i najpre ubio tri osobe − Veljka Đorđevića (58), njegovog sina Dragana (22), i taštu Marinu Kutkurenović (75).

Zatim je usmrtio još šest osoba − supružnike Draginju (55) i Branislava Borongića (57), Persu Banković (37), Branislava Badejevića (30), Srđana Bađikića (15) i Aniku Čogić (62). Teško je ranio Sinišu Bađikića (36) i Vanucu Baderević (70), čije je zdravstveno stanje kasnije stabilizovano. Ovaj masovni ubica je na glavnom pretresu u Okružnom sudu u Negotinu oslobođen krivice, jer je tim veštaka neuropsihijatara KPZ Beograd utvrdio da je on u momentu izvršenja dela bio neuračunljiv.

Neuropsihijatri su utvrdili da je jedan od najvećih masovnih ubica u istoriji Srbije pati od akutne paranoidne psihoze sa osećajem ugroženosti i stalnim umišljajem kako neko hoće da mu naudi, koji su pratile sumanute ideje o magiji, u ovom slučaju vlaškoj magiji, i on je smešten iza rešetaka Specijalne zatvorske bolnice u Beogradu. I dalje se samo nagađa šta je bio okidač za njegov krvavi pir.

Tada je Jeremić ćutao, kao što je ćutao i na pogrom, kao što je ćutao i na ubijanje i proterivanje Srba na Kosovu i Metohiji. Tada je ćutao, a čini se, imao je odrešene ruke. Ali nije delao. Interesi su mu bili isti, ali drugačija meta - sad su mu meta Vučić i nova fotelja. 

Istog datuma kada i devetostruko ubistvo u Jabukovcu, samo pet godina ranije, u Leskovcu je Dragan Čedić iz automatske puške ubio sedmoro ljudi. Njegov leš je pronađen mesec dana posle masakra u obližnjoj šumi, a utvrđeno je da je počinio samoubistvo. Dragan Čedić (32) iz Leskovca je ubio bivšu suprugu Biljanu (28) i šest članova tazbine, dok je četvoro članova ženine familije dok je četvoro prijatelja lakše i teže ranio.

Čedić je prvo u bilijar klubu ubio Nenada Lukića (31) i ranio Slavoljuba Kržalića (47), a potom se "vartburgom" dovezao pred porodičnu kuću svoje supruge Biljane (28) i pet minuta posle ponoći upao i iz automatske puške pucao i ubio pet osoba, a jednu ranio.

U porodičnoj kući Čedić je ubio bivšu suprugu Biljanu Čedić (28), njene sestre Ivanu Kalčić (31) i Jelenu Zdravković (25), Jeleninog supruga Bobana (24) i Biljaninu komšinicu Jelenu Zlatković (29), a ranio njenu drugaricu Maju Bojković (26). Svoj smrtonosni pir ubica završava deset minuta kasnije u u kući Biserke Ristić (48), tetke ubijenih sestara, koju ubija, a njenog supruga Blagoja (51) i sina Đorđa (16) ranjava.

Pretpostavljalo se da je motiv ubistva "neraščišćeni porodični odnosi između Biljane i Dragana". Dosije nezapamćenog zločina u Leskovcu je zatvoren. Istražni sudija Okružnog suda u Leskovcu Nebojša Stojičić obustavio je krivični postupak protiv Dragana Čedića jer je nađeno njegovo telo. Rođaci koji su mu pomagali u bekstvu su novčano kažnjeni.

Ovom narodu nisu potrebni protesti, ovom narodu je potreban mir. Izazivanje haosa u najtežem trenutku je veoma lako, ali je teško ostati miran i dosledan, ostati uz svoje ljude kojima je potrebna podrška i reč utehe. Što na jedan neverovatan način čini Vučić, kome je stalo do Srbije i njenog opstanka. 

Jeremiću, žao nam je. Srbija će sa dubljim ožiljkom preživeti ovo, neće zaboraviti, ali će morati da nastavi dalje. 

Nastavila je dalje i posle tvoje izdaje. Izdajnici joj opet u muci ne trebaju.