13.06.2023.

12:10

Foto: prinstscreen/"Kosovo onlajn"

Vesti

SRBI NISU TERORISTI, VEĆ GRAĐANI SVOJE OPŠTINE! Milović: Zvečan je večan!

Milović je na skupu podrške Dušanu Obrenoviću i Radošu Petroviću, koji su uhapšeni 29. maja, rekao da su oni uhapšeni samo jer su sedeli na asfaltu i nikome ništa nisu učinili.

- Na demokratski način pokušavamo čitavom svetu da pokažemo u kako teškoj situaciji žive Srbi na Kosovu i Metohiji. Dve nedelje građani nemaju pristup svojoj opštini, radnici ne mogu da dođu do svojih radnih mesta. Naši đaci profesori studenti nemaju pristup svojim školama. Naši sugrađani koji žive u ovoj ulici žive okruženi bodljikavom žicom, naoružani vojnik ih ispraća i vraća u svoje stanove. Uhapšeni su ljudi koji su sedeli na asfaltu i na snimcima se vidi da nikom nista nažao nisu uradili. Radoš je uhapšen jer je donator, dobrotvor, nas komšija i prijatelj - rekao je Milović.

Milović je dodao da su predstavnici Srba  o svemu ovome razgovarali i sa predesdnikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ali i izaslanicima EU u SAD.

- Izneli smo naše zahteve i oni su poznati i Lajčaku i Eskobaru u i svima ostalima. Mi nećemo odustati od njih ali pre svega želimo da se oslobode uhapšeni Radoš i Dušan. Predsednik je zamolio da ostanemo mirni, a mi smo mirni i ostaćemo mirni i daćemo doprinos za deeskalaciju ali ne vidimo dobre namere iz Prištine jer su doktori profesori, politički predstavnici predstavljeni kao rulja, fkao ašisti, sa takvim rečnikom teško je doći do deeskalacije - kaže Milović.

Istakao je da Srbi nisu teroristi već građani svoje opštine i svoji na svome.

- Period pred nama je pun teškoća ali vas pozivam da ostanemo jedinstveni, da se ne delimo ni stranački, ni bilo kako. Hajde da zajedno pošaljemo poruku da smo zajedno da smo jedinstveni. Zvečan je večan -  završio je Milović.

Na današnjem protestU podrške koje je organizovalo udruženje roditelja "Podrži me" iz Severne Mitrovice zatraženo je puštanje na slobodu dvojice Srba uhapšenih na dan kada je u tom gradu došlo do konfrontacije pripadnika Kfora, takozvane kosovske policije i okupljenih građana.