21.07.2023.

10:55

Foto: Ata images

Vesti

Zaćutali Marinikini saborci! Niko da osudi monstruoznu izjavu Tepićeve!

Informer je konktaktirao većinu članova Anketnog odbora Skupštine Srbije, koji treba da se bavi tragedijama u OŠ 'Vladislav Ribnikar' i Mladenovcu, u kojima je stradalo ukupno 19 dece i odraslih, kako bi prokomentarisali ovu sramnu izjavu. 

Lider PSG Pavle Grbović, poslanik 'Zajedno' Nebojša Zelenović i poslanik Narodne stranke Miroslav Aleksić nisu želeli da komentarišu ovu besramnu Marinikinu izjavu

Samostalni poslanik Aleksandar Olenik čak nam je poručio da 'delove izjave neće komentarisati'. 

Međutim, ni Dragan Đilas nije želeo da prokomentariše monstrupzni postupak svoje sabornice.

Umesto da se izvini roditeljima žrtava, Marinika Tepić je juče na sednici Anketnog odbora pokušala da se opravda i rekla da je njena izjava izvučena iz konteksta. 

Sa druge strane, samostalni poslanik Dejan Bulatović rekao je juče da je tražio Marinikinu smenu i da joj se izglasa nepoverenje zbog sramne izjave, jer nanosi veliku štetu svima. 

- Znao sam da će da dođe do ovakvih skandala i da će Marinika da nanese nemerljivu štetu. Ne samo da je unizila najstrašnije roditelje žrtava, već je okaljala obraz i Skupštine. Nažalost, ona smatra da može o tome da govori i da ima 'tapiju'. Sramno i skandalozno. Marinika je najmanje pozvana da govori o bolu roditelja. Nema ni morala ni kompetentnosti. Tražio sam na sednici Anketnog odbora njenu smenu, da joj se izglasa nepoverenje i da razgovaramo da li Anketni odbor ugrožava istragu zločina koja postoji od strane nadležnih institucija - kazao je Bulatović. 

Njenu ostavku zatražio je i lider Dveri Boško Obradović

''Kao član Anketnog odbora tražim smenu Marinike Tepić sa mesta predsednika posle uvredljive izjave upućene roditeljima tragično nastradale dece u OŠ Ribnikar da 'niko nema tapiju na bol', kao i da Anketni odbor najpre održi sastanak sa roditeljima pre početka bilo kakvog daljeg rada'', napisao je Obradović na Tviteru. 


I poslanik POKS-a Ljubinko Đurković smatra da niko nema pravo da ulazi u rasprave sa roditeljima žrtava. 

- Blago rečeno, neukusno je porediti bol roditelja koji su izgubili svoje dete sa bilo čim. Ne postoje nikakve tapije na bol, ali ni jedan političar ne treba i nema pravo da ulazi u raspravu sa roditeljima koji su doživeli takvu tragediju, nego prosto da zaćuti i ne polemiše - naglašava Đurković.