04.08.2023.

17:16

Foto: printscreen

Vesti

Pogledajte koliko je Srba bilo u Kninu 1991 - Ove brojke su dokaz da su Hrvati sproveli etničko čišćenje

 Zločin je počeo ofanzivom hrvatske vojske i policije, uz pomoć muslimanske armije iz BiH (Petog korpusa pod komadom Atifa Dudakovića) i NATO pakta na području Banije, Like, Korduna i severne Dalmacije, odnosno na teritoriju Republike Srpske Krajine.

Napad je počeo rano ujutro 4. avgusta, a dan kasnije hrvatska vojska ušla je u gotovo potpuno napušten i prethodno teško granatiran Knin, prestonicu RSK.

Zločinačka operacija je zvanično trajala četiri dana, a završila se padom Republike Srpske Krajine, ubistvom gotovo 2.000 i progonom 250.000 Srba. I posle završetka “Oluje”, nastavljena su masovna ubistva preostalih srpskih civila.

Na Vikipediji može da se nađe podatak kakav je bio popis stanovništva u Kninu od kraja 19. veka do danas koji jasno ukazuje na to da operacija „Oluja“ predstavlja etničko čišćenje nad srpskim narodom.

Informer

 

Ako se pogleda popis 1991. godine i uporedi sa 2001. godinom, jasno se vidi da je procenat Srba u Kninu pao sa 85 odsto na 20 odsto, što je čvrsta činjenica da je nad Srbima počinjen stravičan zločin. Sa druge strane, procenat Hrvata u nekadašnjoj prestonici RSK porastao je sa 10 na 75 odsto.

I dok Hrvati slave, Srbi se i danas sećaju stradalih sunarodnika, dece, žena i staraca, čiji je jedini „greh“ u očima hrvatskih vojnika bio taj što su bili Srbi.