20.09.2023.

10:48

Foto: Zoran Sinko

Vesti

Svečljine pretnje neće nikada sprečiti Vučića da pomaže narodu na KiM! Petković odgovorio na pretnje Kurtijevog ministra

- Nije slučajno ova pretnja izrečena na dan kada će predsednik Vučić u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija da održi istorijski govor i ukaže na probleme srpskog naroda na Kosovu i Metohiji i nikakve pretnje iz Prištine to ne mogu da bace u drugi plan. Zato bolje da Svečlja i Kurti pažljivo slušaju taj govor i hvataju beleške, umesto da se zanose besmislenim pretnjama - poručio je Petković.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM ocenio je da je Kurti "nervozan posle diplomatskog šamara koji je dobio u Briselu" a da to "najbolje pokazuje to da diktira svom nasilniku Dželjalju Svečlji da preti predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću hapšenjem".

- Kada ne može da nadigra ni pobedi Vučića ni na jednom polju, pokušava mržnjom i pretnjama da se obračuna s njim, jer Priština i Kurti samo za mržnju i nasilje znaju - naveo je Petković.

- Nema sumnje da su Kurtiju i Svečlji najveća opsesija i protivnici porodica Vučić, zbog bespoštedne borbe za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji, pa prvo maltretiraju njegovog sina Danila dok obeležava Vidovdan u Gračanici i pokušavaju da ga hapse tri puta, a sada hapšenjem prete i Aleksandru Vučiću - istakao je Petković.

- Mogu Svečlja i Kurti da prete Vučiću, ali ne mogu ga nikada sprečiti da pomaže srpskom narodu na Kosovu i Metohiji, niti će ga njihove pretnje i provokacije ikada zaplašiti i zastrašiti, već će se još snažnije boriti za interese svog naroda - istakao je Petković.

Prema njegovim rečima, ono što je sigurno, ovakve poruke ne doprinose ni smirivanju tenzija, ni rešavanju krize, već su nastavak provokacija, zapaljivih izjava i eskalacije koju svakodnevno izaziva i priziva Priština.