• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

18.09.2023

12:50

Odgovorio na laži Kurtija! Petković: Srbi ne žele da ga vide, a kamoli da sa njim piju kafu!

Reuters/Tanjug/EPA

Politika

Odgovorio na laži Kurtija! Petković: Srbi ne žele da ga vide, a kamoli da sa njim piju kafu!

Podeli vest

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković obraća se javnosti i odgovara na laži Aljbina Kurtija i Besnika Bisljimija oko dijaloga u Briselu.

- Jedini krivac neuspeha razgovora u Briselu je Kurti, to je i gospodin Borelj potvrdio nakon sastanka. Kada Kurti kaže da nikada neće da formira ZSO, on je sam sebe isterao na čistac da svi mogu nedvosmisleno da vide da ne želi nikakve pregovore, dijalog, nikakav kompromis. Kurti je toliko zakuvao život Srbima na KiM da niko od Srba ne želi da ga vidi, a kamoli da popije kafu - rekao je Petković, i dodao:

- Za nas dijalog i kompromis nisu ružna reč već naprotiv, da sačuvamo živote Srba na KiM. Da idemo u pravcu deeskalacije kako bi sačuvali mir. Kurti će nastaviti sa svojim lažima, on će nastaviti da izmišlja, da se služi trikovima, a svi su videli da on ne želi ZSO - naglasio je Petković.

Ekstremista opet napada! Kurti: Beograd je kriv, neću formirati ZSO!

Kurti je prethodno optužio Beograd za krah dijaloga u Prištini?! On je na konferenciji za novinare rekao da ZSO ne može da bude uslov za implementaciju sporazuma i da se to pitanje mora rešiti u okviru 10 tačaka Osnovnog sporazuma, prenosi Ekonomija onlajn.

- U pozivu na sastanak nije definisana konkretna tačka dnevnog reda, ali rečeno je o planu implementacije postignutog sporazuma. Naš predlog je bio zasnovan na principu inkluzivnosti, što je značilo da svaki član treba da bude uključen u plan implementacije. Nisam ja otkrio princip sveobuhvatnosti. Obaveza implementacije svakog člana je navedena u aneksu. U tom aneksu je prikazano da svaki član osnovnog sporazuma mora da se implementira i da strane moraju da ga implementiraju - rekao je Kurti.

Ne zna šta će sa Kurtijem! Lajčak: Slede strateški razgovori sa evropskim i američkim partnerima!

On je kazao da je na sastanku sa visokim komesarom EU za spoljnu politiku i bezbednost Žozepom Boreljom i visokim predstavnikom EU za dijalog Miroslavom Lajčakom od njega zatraženo da odmah pređe na pregovore u vezi sa članom 10.

- Jasno sam stavio do znanja da se ne možemo dogovoriti bez implementacije članova. Jasno sam vam stavio do znanja da bi sledeći korak trebalo da bude dogovor o planu redosleda. Na sastanku nismo postigli razumevanje - rekao je Kurti.

Vučić o Kurtijevoj pretnji da će Srbi da "pate i plate": Nikad ne bi ovako govorio da nema "kart blanš"

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“
Kultura

Premijera nove lutkarske predstave „Zec i Pas“

Pozorište lutaka „Pinokio“ će u sredu 05. juna 2024. godine u 20 časova održati premijeru predstave ZEC I PAS, u režiji Silvana Omerzua, a repriza predstave „Zec i Pas“ će se održati u subotu, 08. juna u 12 časova.

03.06.2024

14:50

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija