27.02.2024.

12:32

Foto: Radio KiM

Vesti

Devet meseci su trpeli Kurtijevo iživljavanje! Sud Dušana Petrovića i Radoša Obrenovića proglasio krivim, kazna preinačena u novčanu!

Oni su uhapšeni u maju prošle godine tokom protesta u Zvečanu, a nakon što su priznali krivicu njihova kazna je preinačena u novčanu od 6.000 evra, dok je Dušan Obrenović svoju kaznu od šest meseci odležao u pritvoru.

Advokat Radoša Petrovića Asdren Hodža je izjavio da su u toku istražnog postupka odbačena tri teža krivinčna dela i dodao da je ostalo samo jedno -  "huliganizam i napad na vojnike Kfora".

- Složili smo se da sklopimo sporazum o priznanju krivice za to delo. Sklopili  smo sporazum o priznanju krivice na šest meseci zatvora, koja je preinačena u novčanu kaznu - rekao je Hodža.

On je dodao i da je sporazum o priznavanju krivice postignut u januaru i da je na osnovu toga i podignuta optužnica.

- Optužnica je u sud stigla uz sporazum o priznanju krivice koju je sud usvojio. Što se Radoša Petrovića tiče, to je šest meseci koji su preinačeni u novčanu kaznu, dok je Dušan Obrenović svoju kaznu već odležao - rekao je Hodža.

Petrović i Obrenović su u istražnom postupku bili osumnjičeni za četiri krivična dela, navodni "napad na ustavni poredak", "napad na međunarodno osoblje pod međunarodnom zaštitom", "napad na službena lica" kao i za navodno "učestvovanje u masi koja vrši krivična dela ili huliganizam".

Petrović je u privoru bio skoro 30 dana, nakon čega je pušten da se brani sa slobode, a Obrenović je od momenta hapšenja u pritvoru proveo šest meseci.