Autor: Informer.rs

25.05.2024.

15:28

Foto: informer/printscreen

Vesti

Mudžahedini su na posedu mog dede obezglavili 64 Srba! Svedok stravičnih događaja oko Srebrenice se oglasio!

Svedok rata u BiH Ranko Ristić emotivno je govorio kako su mudžahedini u kampu na posedu njegovog dede obezglavili 64 Srbina i objasnio podršku sramnoj rezoluciji od strane Irana.

- Kada smo se vratili kući razmišljao sam o efektu rezolucije, došao sam do zaključka da treba da se zahvalimo Ruandi i Nemačkoj što smo nam dali mogućnost da pričamo o svemu što do sada nismo mogli, a to je da su u Bosni ginuli i Srbi. Mislim da je najveći efekat rezolucije i pokušaj da jednostrano optuže Srbe, to da je svet čuo istinu. Predstavnik Irana je govorio zašto su glasali, a to je da ta rezolucija daje respekt svim bošnjačkim i iranskim državljanima koji su poginuli u borbi. Kao američki državljanin sam zabrinut, jer je Iran sada javno priznao da su ginuli boreći se u Bosni. Neki članovi su moje porodice su poginuli za vreme okršaja u Zavidovićima gde su se borili i Iranski državljani. Mene su na punktu iz auta sa ocem izvukle moje komšije obučene u paravojne uniforme i držali mi cevku na grudima. Mudžahedini su u svom kampu na posedu mog dede obezglavile 64 Srbina. Što više vremena prolazi istina se sve više saznaje - rekao je Ristić.

Ristić je dodao kako je bošnjačka delegacija počela da provocira njega i druge svedoke nakon čega su počeli da ih snimaju mobilnim telefonima govoreći da to rade da ih "imaju".

- Sreo sam Amerikance koji su služili u američkoj vojsci za vreme rata i još nisam sreo nijednog koji je nešto negativno rekao protiv Srba. Za vreme Klintona srpske žrtve su zataškane, dok su muslimanske umnožavane. Pored nas u UN su sedeli Bošnjaci koji su odmah počeli da nas provociraju. Izvadili su telefone i počeli da nas slikaju, a kada je jedan od naših prijatelja reagovao rekli su da to rade da nas "imaju", odmah sam provokaciju prijavio obezbeđenju. Kada je počelo izlaganje predsednika Vučića počeli su da galame i dobacuju - rekao je Ristić..