Autor: Informer.rs

08.06.2024.

15:29

Foto: printscreen

Vesti

Fakultet je iznad svih! Slaviša Orlović podneo ostavku na mesto dekana FPN-a (FOTO)

- Svestan da bi dugotrajna sporenja i tumačenja, kao i eventualni sudski postupci u vezi sa izborom dekana blokirali normalno funkcionisanje fakulteta, stavljajući fakultet na prvo mesto, postupajući odgovorno, dostojan poverenja koje su mi koleginice i kolege ukazale kao kandidatu za dekana, dosledan svojim demokratskim uverenjima, ne želeći da delim fakultet, podnosim ostavku na mesto izabranog dekana, svestan da u ovakvoj atmosferi ne bih mogao da realizujem program koji je podržala većina Nastavno-naučnog veća - navodi Orlović u ostavci koju je podneo Nastavno-naučnom veću.

Podsećamo, na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu već dugo je politički aktivna grupa profesora i studenata koji za cilj imaju zauzimanje Fakulteta političkih nauka i proglašenje njegovog otcepljenja od Univerziteta u Beogradu.

Prema saznanjima Informera, ovu grupu predvode narodni poslanici Zeleno-levog fronta Đorđe Pavićević i Biljana Đorđević.

Pošto su potpuno poraženi na svim izborima na kojima su učestvovali, a poslednji od njih su održani 2. juna, sada su svoje kandže usmerili na FPN.

Naime, pre sedam dana su održani izbori za novog dekana FPN na kojima je ubedljivo pobedio profesor Slaviša Orlović, dok je pulen Đorđa Pavićevića, Nemanja Džuverović teško poražen.
Odluku o izboru novog dekana mora da potvrdi Savet fakulteta čija je sednica zakazana za petak, 7. juna.

Kako bi pokušali da spreče izbor profesora Orlovića, a s obzirom da je praktično sadašnjem dekanu profesoru Simiću istekao mandat, pokušaće da spreče održavanje sednice Saveta, da nasilno preuzmu FPN, skinu i zgaze zastavu Republike Srbije i proglase otcepljenje FPN od Univerziteta u Beogradu.