• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.06.2024

21:58

SKANDAL! Grupa profesora FPN-a planira da nasilno zauzme fakultet, zgazi srpsku zastavu, proglasi autonomiju i otcepi ga od Beogradskog univerziteta!

ATAIMAGES/You tube printscreen/Google printscreen

Politika

SKANDAL! Grupa profesora FPN-a planira da nasilno zauzme fakultet, zgazi srpsku zastavu, proglasi autonomiju i otcepi ga od Beogradskog univerziteta!

Podeli vest

Na Fakultetu političkih nauka Univerziteta u Beogradu već dugo je politički aktivna grupa profesora i studenata koji za cilj imaju zauzimanje Fakulteta političkih nauka i proglašenje njegovog otcepljenja od Univerziteta u Beogradu, saznaje Informer.

Ovu grupu predvode narodni poslanici Zeleno-levog fronta Đorđe Pavićević i Biljana Đorđević. Pošto su potpuno poraženi na svim izborima na kojima su učestvovali, a poslednji od njih su održani 2. juna, sada su svoje kandže usmerili na FPN. 

Naime, pre sedam dana su održani izbori za novog dekana FPN na kojima je ubedljivo pobedio profesor Slaviša Orlović, dok je pulen Đorđa Pavićevića, Nemanja Džuverović teško poražen.
Odluku o izboru novog dekana mora da potvrdi Savet fakulteta čija je sednica zakazana za petak, 7. juna.

Foto: Printscreen

 

Kako bi pokušali da spreče izbor profesora Orlovića, a s obzirom da je praktično sadašnjem dekanu profesoru Simiću istekao mandat, pokušaće da spreče održavanje sednice Saveta, da nasilno preuzmu FPN, skinu i zgaze zastavu Republike Srbije i proglase otcepljenje FPN od Univerziteta u Beogradu.

Foto: Printscreen

 

U tome imaju podršku male grupe studenata koji su poznati po nasilju, a čiju su kampanju na studentskim izborima zdušno podržavali nastavljajući političko delovanje na Univerzitetu koje je zabranjeno članom 43 Zakona o visokom obrazovanju.

Foto: Printscreen

 

Za svoje namere su regrutovali i grupu profesora sa Fakulteta koji su svim studentima poznati po zlu.

Među njima se ističu Natalija Perišić, sadašnja prodekanica i kandidatkinja za prodekana koja je poražena na izborima. Ona je poznata po više protivpravnih akata koje je učinila za vreme svog mandata, a poslednji od njih je onaj u kome je lažno optužila novoizabranog dekana protivpravno koristeći pečat Fakulteta zbog čega postoji osnovana sumnja da je prekršila član 359. Krivičnog zakonika kojim je utvrđena zabrana zloupotrebe službenog položaja, odnosno iskorišćavanje službenog položaja ili ovlašćenja, prekoračenjem granice svog službenog ovlašćenja. Takođe, na FPN je poznata kao neko ko preti i ucenjuje mlađe kolege.

Foto: Printscreen

 

Ovoj grupi pripada i Marko Simendić, redovni profesor koji je na FPN poznat po tome što ima asistenta koji je već zagazio u petu deceniju i koji je stariji od njega, a koji je na FPN došao iz Istraživačke stanice Petnica. Za njega se pisalo da je uznemiravao devojčice od 15 i 16 godina.

U tekstu (https://zenskasolidarnost.org/mi-hrabre-petnicarke-jesmo-prezivele-oni-su-omogucili-nasilje/) na njega se misli kada se piše: ”Drugom prilikom, D, glavna osoba na seminaru na kom sam bila, zbog devojke koja je na seminaru imala ciklus, pred svima je rekao: „Koja životinja krvari sedam dana, a ne umre?” Često je govorio takve šale, a ponekad je komentarisao izgled polaznica sa drugih seminara”. Tu se nalazi i poraženi Nemanja Džuverović, Katarina Lončarević i Filip Ejdus. 

Foto: Foto: Printscreen

 
 

Iza svega se nalazi paničan strah ove grupe manipulanata, jer se plaše da će se otkriti, da se opoziciono delovanje delom finansira iz inostranstva preko projekata u kojima se kao partner pojavljuje Fakultet političkih nauka. Zbog toga su spremni na sve, uključujući i to da nasilno zauzmu fakultet.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija