21.06.2024.

10:17

Foto: Gradska RTV Podgorica printscreen

Vesti

Islamistička Slobodna Bosna slavi Videnovića! Dok napadaju Anu Brnabić, opozicionara dižu u zvezde! (FOTO)

- Država koja je nastala 9. januara, Republika Srpska, koja je nastala 9. januara 1992. godine, jeste, nažalost svih nas, jeste genocidna država - rekao je Videnović na konferenciji za medije u srpskoj prestonici, a potom ponovio da je Republika Srpska ista kao NDH, o čemu možete čitati OVDE.

Islamistička Slobodna Bosna odmah je objavila vest da je "Videnović očitao lekciju predsednici Narodne skupštine Ani Brnabić", a pored toga u naslov dodaju i opozicionareve reči u kojima tvrdi da je u Srebrenici počinjen genocid i u kojima se poziva na sramnu Rezoluciju.

Informer

 

- Napad  Ane Brnabić u izjavi za medije 17. juna na mene kao građanina i profesora Univerziteta zbog javno iznetih stavova koje je novinar Slobodne Bosne naveo kao uvod u intervju objavljen istog dana, citiraću: „To je sramota kakvu, ja mislim, niko do sada nije video, i neka mu je na čast. E sada, kako ti, takvi ljudi, i dalje opstaju na našim fakultetima kao profesori, to je zaista parekselans pitanje za naše fakultete i naše univerzitete. Jer tako nešto ne bi bilo moguće nigde na svetu. Ali nigde na svetu.“ - požalio se Videnović, a prenosi ga Slobodna Bosna.

Podsećamo, predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić rekla je da je Republika Srpska nastala kako bi se srpski narod na tom prostoru zaštitio i spasio i da Deklaracija o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda koja je usvojena na Svesrpskom saboru poziva na mir.

- Јa nikada do sada nisam čula nešto sramotnije od toga što je taj profesor rekao. On je direktno uporedio Nezavisnu državu Hrvatsku (NDH) koja je jedina u svetu imala logore za decu, u kojoj je skončalo stotine hiljada Srba, Јevreja i Roma, koje je po zločinima i okrutnosti bila iznad svih ostalih nacističkih logora u Evropi, sa Republikom Srpskom - rekla je Brnabić.

Informer

 

Ona je ocenila da takva izjava ne bi bila moguća nigde na svetu.

- To je sramota kakvu ja mislim niko do sada nije video i neka mu je na čast. Kako ti takvi ljudi i dalje opstaju na našim fakultetima kao profesori, to je zaista paradoksalno pitanje za naše fakultete i za naše univerzitete - upitala je Brnabić.

Brnabić je naglasila da Republika Srpska nije genocidna tvorevina i dodala da je nastala kako bi sprečila da se ponovi genocid nad srpskim narodom koji se dogodio tokom drugog svetskog rata i podsetila na genocid u mestu Prebilovcima kod Čapljine u BiH.