• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.06.2024

08:53

SKANDALOZNO! Opozicionar uporedio Republiku Srpsku i NDH, pa udario na Vučića - Besan kao ris što predsednik ne ćuti ponizno! (FOTO)

Tanja Andric, Printscreen/YouTube, Peđa Milosavljević

Politika

SKANDALOZNO! Opozicionar uporedio Republiku Srpsku i NDH, pa udario na Vučića - Besan kao ris što predsednik ne ćuti ponizno! (FOTO)

Podeli vest

Beogradski opozicionar Ivan Videnović u skandaloznom intervjuu Slobodoj Bosnio uporedio je Republiku Srpsku i NDH, a potom i udario na predsednika Srbije Aleksandra Vučića optužujući ga da sprovodi planove za ujedinjenje svih Srba na Balkanu.

U svom skandaloznom i sramnom intervuju, direktno udarajući na predsednika Srbije, zapitao se: Otkud Vučiću pravo da odgovara američkom ambasadoru u BiH?!

Foto: pritnskrin

 

Svojim ubeđenjima dokazao je još jednom koliki je srbomrzac te je ponovo naveo da su Srbi genocidan narod, pa je uporedio Republiku Srpsku sa NDH.

- Republika Srpska će biti rasparčana i podeljena kao i prethodne genocidne države. Da vam bude jasnije: Nezavisna Država Srpska – NDS, je duhovna i moralna naslednica NDH. Po imenu, načinu nastanka, progonu nesrba, zvaničnim politikama, preovlađujućim moralnim vrednostima, klerikalizmu i ponašanju najviših državnih funkcionera. Nastane li, proći će kao i NDH - navodi opozicionar.

Nije ostao imun ni na Prvi svesrpski sabor, koji je, kako se čini, pravi trn u oku opoziciji i srbomrscima, kao i na donetu Deklaraciju između Srbije i Republike Srpske.

- U ovoj Deklaraciji, ne samo da je objedinjen nacionalni interes u svojoj preambuli. Izuzmemo li negiranje genocida u Srebrenici, ono što se često zaboravlja jeste da ova Deklaracija formuliše čitav niz svesrpskih politika za Srbiju i Republiku Srpsku, čime se zapravo narušava politički suverenitet BiH - ističe Videnović i dodaje:

- Vučić je preuzeo na sebe da odgovara američkom ambasadoru u BiH, iako se američki ambasador, naravno, nije obraćao njemu nego se isključivo, kao i uvek, obraćao Republici Srpskoj i Miloradu Dodiku. To je neposredno preuzimanje one uloge koju mu je Svesrpski sabor i dodelio.

Na njegovoj "listi" mržnje našla se i Srpska pravoslavna crkva za koju tvrdi da širi nacionalni šovinizam.

- Uloga Crkve je u tom prekograničnom faktoru uticaja koji je preostao nakon raspada JNA. Ti uticaji su neposredna pretnja po političku stabilnost. Uloga Crkve je neposredno širenje nacionalnog šovinizma među onim što se naziva i što se definiše ovde kao srpski narod, koji ima nekakav jedinstven nacionalni interes i i koji je izuzet od nacionalnog interesa drugih građana, ne samo BiH nego i Srbije. Samo isticanje jednog nacionalnog interesa u smislu rodne nacije jeste neposredno pogubno za stabilnost na Balkanu. A tu je SPC jedan od nosioca i lučonoša takvog delovanja - rekao je Videnović.

Čini se da ovog opozicionara, koji je javni srbomrzac, žestoko boli što predsednik Vučić ne ćuti ponizno i što ne dozvoljava da se Srbi i Republika Srpska ponižavaju!

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija