01.07.2024.

18:31

Foto: Tanjug/Printscreen

Vesti

Nemački "Bild" potvrdio Vučićeve strepnje: Izrael bi mogao da pokrene kopnenu operaciju protiv Hezbolaha već u julu!

Nemački Bild u svojoj vest takođe dodaje da mnoge zemlje pozivaju svoje građane da napuste Liban zbog rastuće pretnje.

Izrael bi mogao da pokrene vojnu operaciju protiv šiitskog pokreta Hezbolah u južnom Libanu u drugoj polovini jula, navodi nemački list Bild, pozivajući se na svoje izvore.

Zapadne diplomate prema navodima Bilda sugerišu da bi vojna operacija u južnom Libanu mogla da počne treće ili četvrte nedelje jula.

Informer

 

Podsetimo, o ovom sukobu je pričao predsednik Srbije Aleksandar Vučić tokom jučerašnjeg gostovanja na TV Prva.

Vučić je rekao da je uveren da za svet stiže mnogo teže vreme i ocenio da je vrlo teško, "gotovo nemoguće", izbeći sukob Hezbolah - Izrael, a taj sukob, kako kaže, je pravi veliki sukob, jer iza Hezbolaha stoji Iran.

- Hamas je taj koji može da okupi ceo islamski svet, u smislu deklaracija, humanitarne podrške, ali ne direktnog učešća u ratu. A Hezbolah je sukob (Izraela) sa Libanom, nas uvodi u veliki sukob na onome što se zove Sveta zemlja, na celom istoku, ali angažuje i kompletan zapad i kompletan istok - izjavio je Vučić za TV Prva.

U osvrtu na intervju koji je dao za švajcarski list Veltvohe, rekao je da stoji pri stavu da je siguran da dolazi mnogo teže vreme za svet i da veruje u logiku kojom je to zaključio.

- Veoma sam tvrd u stavu koji sam izneo. Verujem u logiku koju primenjujem, koju ja nazivam logikom gvozdenih determinizama, reda i činjenica. Kada poređaš činjenice i kada si siguran da su to što si izgovorio činjenice, lako ćeš doći do ispravnog zaključka. Ja sam siguran da nama dolazi mnogo teže vreme - izjavio je Vučić.