• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.07.2024

10:20

Nemci otkrili kada bi Izrael mogao da napadne Liban! Bliski istok na korak do novog rata, države hitno evakuišu građane!

Shutterstock/EPA

Vesti

Nemci otkrili kada bi Izrael mogao da napadne Liban! Bliski istok na korak do novog rata, države hitno evakuišu građane!

Podeli vest

Izrael bi mogao da pokrene vojnu operaciju protiv šiitskog pokreta Hezbolah u južnom Libanu u drugoj polovini jula, navodi nemački list Bild, pozivajući se na svoje izvore.

Zapadne diplomate prema navodima Bilda sugerišu da bi vojna operacija u južnom Libanu mogla da počne treće ili četvrte nedelje jula.

Situacija na izraelsko-libanskoj granici, podsetimo, pogoršala se nakon početka izraelskih vojnih operacija u Pojasu Gaze u oktobru 2023. godine. Izraelska vojska i pripadnici libanskog Hezbolaha svakodnevno pucaju jedni na druge u oblastima duž granice.

Libansko ministarstvo spoljnih poslova tvrdi da je oko 100.000 ljudi bilo primorano da napusti svoje domove u južnom Libanu zbog izraelskog granatiranja. Izraelska strana je prijavila oko 80.000 stanovnika severnog Izraela koji su se našli u sličnoj situaciji.

Nemačko Ministarstvo spoljnih poslova pozvalo je prošle nedelje svoje građane da hitno napuste Liban.

Iranska misija pri UN, podsetimo, saopštila je nedavno da će nastati "razoran rat" ako Izrael uđe u Liban i napadne Hezbolah!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

'Dijalog treba ponovo pokrenuti' - Vogel: Kalas će biti čvršća prema Srbiji nego što su Borelj i Lajčak ikada bili
Politika

'Dijalog treba ponovo pokrenuti' - Vogel: Kalas će biti čvršća prema Srbiji nego što su Borelj i Lajčak ikada bili

Potvrda premijerke Estonije Kaje Kalas na čelu evropske diplomatije smatra se veoma pozitivnom vešću za Kosovo, posebno u kontekstu procesa dijaloga za normalizaciju odnosa Kosova i Srbije pod pokroviteljstvom Evropske unije, a ekspert za spoljnu politiku Tobi Vogel kaže da će ona biti mnogo oštrija prema Srbiji nego što su Đuzep Borelj i Miroslav Lajčak ikada bili, prenosi Albanijan post.

03.07.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija