10.07.2024.

08:29

Foto: ATAIMAGES

Vesti

Skandal! Šolakov novinar u Slobodnoj Bosni udario na Srbe i Vučića: Za njega je stradanje Srba nebitno - nečuveno šta čovek priča!

Takozvani novinar Nikola Krstić potrčao je da u islamističkoj Slobodnoj Bosni što jače udari na Srbiju i Srbe, tvrdeći da naš narod istina o navodnom genocidu u Srebrenici boli i peče! 

Na Slobodnoj Bosni osvanuo je intervju sa Krstićem, u kome on taksativno i vrlo precizno udara na Srbiju, a koji je naslovljen poput nekog upozorenja: "Alarmantno iz Srbije: Istina o genocidu peče, boli do kostiju i same srži, ona razara naše tkivo; Vučić ima jasan plan". 

Informer

A istina peče, boli do kostiju i same srži, ona razara naše tkivo, ne zbog toga što se to desilo u julu 1995. godine, već zato što mi ne želimo da znamo išta o tome. Čak i oni koji znaju da je tamo počinjen genocid, oni ne žele dublje u tu priču da zalaze. Pričaju o njoj kao o nečemu što je prošlo, što pripada nekim drugim vremenima, nešto što više nije toliko bitno i nema nikakav uticaj na našu sadašnjost. Ali svi oni zajedno greše, jer ta crna tačka naše, takoreći srbijanske istorije, stoji kao slon u sobi, što bi rekli Amerikanci - rekao je Krstić, bez srama. 

Ne verujući u svoj narod u Srbiji, ovog puta najprimitivnije vređajući ga, Krstić je dao sebi za pravo da umanji vrednost svih ratnih godina u kojima su upravo Srbija i Srbi bili žrtve i stradalnici - što definitivno znači da su za Krstića konstantno stradanje srpskog naroda i zločini izvršeni nad njim manje važni! 

- Upravo je višedecenijska indoktrinacija svih generacija u Srbiji u kojima je zločin predstavljen kao herojstvo, ratni zločinci kao junačine, a ratovi iz devedesetih kao odbrambeni napori nejakog srpskog naroda - navodi ovaj kvazinovinar, koji je, kako navodi islamistička Slobodna Bosna, upozorio na navodno mračno stanje u kojem građani Srbije danas žive. 

Krstić je čak bez obraza ocenio, po starom dobrom receptu svojih učitelja i lidera, srpsku, slobodarsku retoriku i retoriku mira Aleksanra Vučića kao šovinističko jezičaranje. 

Dakle, ono što su srbijanska vojska, paravojska i policija činili, to ćemo da kažemo da je bilo pa prošlo, jer svi smo mi ljudi i svi smo činili zločine, dok ono što su drugi radili, e to ćemo da istetoviramo na srcu, duši i mozgu našeg identiteta - naveo je bez pardona Krstić, stavljajući se na stranu svih, osim na stranu SRBIJE! 

Podsećamo, Krstiću nije prvi put da je udario na sve što je srpsko, prisetimo se samo napada i na prvog srpskog arhiepiskopa.

Ovaj takozvani kolumnista koji radi u mediju tajkuna Dragana Šolaka jasno je da sledi i njegovu politiku i politiku svih srbomrzaca, prozapadnjaka i neprijatelja srpskog življa, te ni ne čude ovakvi njegovi potezi i istupanja.