15.07.2024.

14:20

Foto: printscreen

Vesti

Uzašno licemerje! Kokanović napada Nemce zbog litijuma, ali sekirom brani Violu koja je za nezavisno "Kosovo"!

Kako je prenela tajkunska televizija N1, Zlatko Kokanović je za agenciju Beta izjavio da "Šolc i Fon der Lajen nisu dobrodošli ako dolaze zbog litijuma". Kokanović je agenciji Beta kazao da bi predsednik Srbije Aleksandar Vučić "ostao upamćen kao najveći izdajnik srpskog naroda", ukoliko bi dozvolio realizaciju projekta "Jadar" i eksploataciju ostalih mineralnih resursa u Srbiji.

- Šolc i Fon der Lajen imaju u Nemačkoj tri puta veća nalazišta litijuma koja su jednostavnija za eksploataciju, iz termalnih voda i bez jalovine. Napad na srpski litijum je bukvalno treći pokušaj rata. Znamo kako su se Nemci ponašali prema Srbima i u Prvom i u Drugom svetskom ratu, a u ovom trećem ratu bi nas dokusurili jer bi više od dva miliona ljudi bilo prinuđeno da se zbog ekološke katastrofe iseli iz Zapadne Srbije i drugih delova gde se planira iskopavanje litijuma -rekao je Kokanović.

Ovom istom Kokanoviću, međutim, nije smetala Viola von Kramon, koju je čak sekirom branio u Nedeljicama!?! Njemu ne smeta to što se Viola fon Kramon zalaće za nezavisno "Kosovo", ali ni to što je podrzala sramnu rezoluciju o Srebrenici!?! Ne, to mu ne smeta, jer mu je Viola dobra kad brani Kokanovićeve interese!

Informer

Informer

Viola fon Kramon u Loznici

Zlatko Kokanović, inače, hteo je da proda svoje zemljište kompaniji "Rio Tinto", ali u tome nije uspeo. Od tada je "borac" za životnu sredinu. Sve o tome čitajte OVDE.