• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

19.06.2024

10:25

EKSKLUZIVNO! Lažni ekolozi dokazani licemeri! Objavljujemo dokumentaciju koja pokazuje prava lica Zlatka Kokanovića i Ćute (FOTO)

informer/printscreen

Politika

EKSKLUZIVNO! Lažni ekolozi dokazani licemeri! Objavljujemo dokumentaciju koja pokazuje prava lica Zlatka Kokanovića i Ćute (FOTO)

Podeli vest

Da tema ekologije u Srbiji se, zapravo, zloupotrebljava kako bi se na njoj ostvarila lična korist ili se skupljali jeftini politički poeni dokazuje dokumentacija koju ekskluzivno obavljujemo.

Kako saznaje Informer, Zlatko Kokanović iz Saveza ekoloških organizacija Srbije pre nego što je postao "ekološki aktivista" pokušao je da svoje imanje u Gornjim Nedeljicama na kojoj je nalazi kućerak proda kompaniji Rio Tinto.

Kako se vidi i na dokumentu, još 2019. godine Kokanović je pregovarao o prodaji zemljišta.

Foto: Foto: Informer

 

Naime, Kokanović je potpisao saglasnost, zajedno sa svojim bratom Zvonkom, za prodaju imanja na kome se nalazi i jedan objekat. Kako su ti pregovori propali, s obzirom na to da rudnik nije planiran na delu gde braća Kokanović imaju posed, Zlatko je krenuo u opozicionu borbu!

Foto: Foto: Informer

 

Foto: Foto: Informer

 

Foto: Foto: Informer

 

Odjednom, Kokanović postaje ekolog i čini sve protiv iskopavanja litijuma, sa čime se, ako je sudeći prema dokumentaciji, slagao, ali je obrnuo ćurak kada je postalo jasno da od novca od Rio Tinta nema ništa.

Foto: Foto: Informer

 

Foto: r

 

Utom, u priči se pojavljuje vođa Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta. Iako ova dvojica aktera navodno nemaju nikakve veze jedan sa drugim, dokazi koje objavljujemo govore suprotno!

Foto: Foto: Informer

 

Nakon propalog plana da izvuče za sebe materijalnu korist od kompanije Rio Tinto, Kokanović pomenuto imanje koje je planirao da proda, poklanja Ćuti, u čijem se vlasništvu nalazi i dan danas.

Foto: Foto: Informer

 

Foto: Foto: Informer

 

Na tom imanju nalazi se i kućerak, koji je prema dokumentaciji koju posedujemo, nelegalno izgrađen, odnosno bez potrebne dozvole, a u kome zajednički drže "ekološke i slobodarske tribine", dok se iza paravana prave da ne sarađuju.

Foto: Foto: Informer

 

Ako se analizira sve navedeno, postaje jasno da je na delu čisto licemerje skriveno pod plaštom navodne borbe za ekologiju.

Da je Kokanoviću, ali i Ćuti do ekologije stalo kao da lanjskog snega dokazuje navedena dokumentacija.

Računica je jasna: da je Rio Tinto planirao rudnik na delu gde se nalazi Kokanovićevo imanje, on bi uzeo novac i od "ekološkog aktivizma" i opozicione borbe ne bi bilo ništa. Međutim, kako je taj plan pao u vodu ponudio se Ćuti, koji je oberučke prihvatio poklon, očigledno ne smetajući mu to što Kokanović, zapravo, samo traži ličnu dobit, a ekologija ga ne interesuje.

S tim u vezi očigledno, čim je Ćuta prihvatio pomenuti poklon i saradnju, jasno je da ni njega ne zanima životna sredina već da je cilj samo naneti štetu državi Srbiji i da od ekologije nema ni "e"!

Politikant i politikanstvo

Valja podsetiti i na to da je Zlatko Kokanović 2022. podneo zahtev da se kuće u Nedeljicama sruše:

– Zahtev za rušenje tih kuća podneli smo 24. januara, jer ovo liči na stratište, na ratište. Ovo je vid psihološkog rata koji se stalno vrši nad stanovništvom, nad nama, našom decom! – tvrdio je tada ovaj "ekolog".

Ipak, godinu dana kasnije, kada su objekti koji su u vlasništvu Rio Tinta počeli da se ruše, isti Kokanović je zakukao da on to, u stvari, ne želi:

– Ne želimo da se sruše, želimo da kuće ostanu ovakve kao podsetnik šta je aktuelna vlast dozvolila! – pokušao je da okrivi državno rukovodstvo Srbije, da bi nakon toga, samo nekoliko minuta kasnije izgovorio: Zahtevamo da se kuće vrate u prvobitno stanje!




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija