02.08.2024.

11:10

Foto: Tanjug/ Nemanja Jovanović

Vesti

U regionu se ubiše od zavisti što nemaju litijum, znaju da time pravimo kvantni skok! Logično je da podržavaju proteste, žele slabu Srbiju!

- Znaju da Srbija pravi time kvantni skok - rekao je Vučić odgovarajući na pitanje novinara kako komentariše tekst portala "Slobodna Bosna" o zasedanju Skupštine Srbije, pod naslovom "Napad na Dejton iz Beograda", u kojem se navodi da je Skupština Srbije usvojila takozvanu svesrpsku Deklaraciju, kao i da je razmatrano 60 tačaka, a da među njima nije bila tema iskopavanja litijuma.
Vučić je na to rekao:

- A inače da je bila, došli bi oni iz Sarajeva, pa bi nas preglasali, pošto valjda nemamo dovoljno poslanika... Ili ne znam šta bi uradili. Pošto se ubiše od zavisti što litijum nemaju. Kao što vidite. Dovoljno je samo da pogledate regionalne medije koliko patološke mržnje prema Srbiji posmatraju samo zbog litijuma. Jer znaju da će to za Srbiju da bude ogromna odskočna daska. Znaju da Srbija pravi time kvantni skok, pobeže i vodi u nebesa u odnosu na sve druge.

On je upitao da li je neko u regionu oduševljeno komentarisao to što Srbija ima litijum.

- Ako je to loše, valjda bi bili oduševljeni. Ali oni podržavaju sve proteste.  Pa što podržavaju proteste? Logično, hoće da Srbija bude sve slabija. Dovoljno je samo da pročitate prištinske medije, sarajevske, podgoričke i zagrebačke. Svakome je sve jasno. I po pitanju litijuma i po svakom drugom pitanju - rekao je Vučić.

Informer

 

Kada je reč o Dejtonu i pisanju medija u regionu, Vučić je ponovio da se Republika Srbija zalaže za puno poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma. 

- Nikada nismo menjali svoju politiku i nećemo menjati svoju politiku po tom pitanju. Problem je u tome što neki drugi menjaju svoju politiku, pa im Dejtonski sporazum više nije dovoljno dobar, već bi da ga menjaju i po svaku cenu. I unutrašnjim, pre svega, faktorima u Sarajevu, a i nekim spoljnim faktorima. Srbija čvrsto podržava Dejtonski mirovni sporazum i provođenje svih normi Dejtonskog mirovnog sporazuma i to će biti naša politika i u budućnosti - naglasio je Vučić.