11.08.2024.

14:13

Foto: Foto: ATA Images

Vesti

Bečić naglašava: Paralisanjem gradova i infrastruktura kao što su saobraćajnice i pruge nanosi se ogromna ekonomska šteta Srbiji!

- Protesti koji su se sinoć organizovali protiv rudarenja bili su čisto politički i usmereni protiv predsednika Republike, što je jasno sinoć pokazano pozivajući na kopanje rake namenjene Aleksandru Vučiću, ali i uzimajući i u obzir podršku koja stiže iz hrvatskih medija. 

Opozicija želi da građane gurne u prve redove i nasilnim putem preuzmu vlast, zato pozivam sve građane da više ne učestvuju u blokadama koje su isključivo i radi nasilnog zauzimanja institucija i izazivanja nestabilnosti u Republici Srbiji.

Ovde se ne radi o opštem interesu već o frustraciji i ličnom interesu Šolaka, Đilasa i ostalih opozicionih političara koji pokazujući ogromnu mržnju prema Vučiću po svaku cenu žele da dođu na vlast i pored izbornih poraza. 

Paralisanjem gradova i infrastruktura kao što su saobraćajnice i pruge nanosi se ogromna ekonomska šteta posebno u jeku turističke sezone i organičava sloboda kretanja koja je osnovno ustavno pravo.

Mogli smo da čujemo i od jednog od organizatora protesta, Zlatka Kokanovića takozvanog borca za životnu sredinu da poziva na privredni terorizam i udar na srpsku privredu. 

Dajem podršku svim nadležnim organima da zaštite ustavni poredak, da svi koji učestvuju u pozivanju na ubistvo predsednika, kao i svaki pokušaj uništavanja imovine treba da bude sankcionisano na način na koji to zakon definiše.

Posebno se zahvaljujem bezbednosnim službama na ogromnom profesionalizmu u otklanjanju blokade i uspostavljanju javnog reda i mira - naglasio je Bečić.