15.08.2024.

21:31

Foto: Foto: Aleksandar Jovanović Cile, Shutterstock

Vesti

Veliki skandal! Kina otkrila da je iza protesta u Srbiji prošle godine stajala direktno Amerika! (FOTO)

Naime, u zvaničnom dokumentu Ministarstva spoljašnjih poslova Narodne Republike Kine veoma jasno i pitko je objašnjeno da iza nasilnih demonstracija 2022. i 2023. godine, te naravno i pokušaja Beomajdana , stoje upravo proevropske i proameričke nevladine organizacije, koje su inscenirale masovne proteste, a sve u cilju nasilnog rušenja srpske Vlade i celog državnog rukovodstva. 

"Bele rukavice" američke vlade

"U aprilu 2022. i decembru 2023. u Srbiji su održani predsednički, parlamentarni i lokalni izbori. NED (Nacionalni fond za demokratiju) se umešao u ceo izborni proces i dao sve od sebe da navija za proameričke opozicione kandidate uoči izbora. U maju 2023. godine, nakon dva uzastopna incidenta sa pucnjavom u Srbiji, grupe za ljudska prava koje je sponzorisao NED i proameričke opozicione organizacije organizovale su masovne demonstracije, tražeći ostavku srpske vlade", piše u zvaničnom dokumentu. 

Informer

 

Direktni organizatori tih akcija bile su, i skoro uvek su, nevladine organizacije, koje se finansiraju iz inostranstva, koje, sa ciljem rušenja legalno izabranog državnog rukovodstva, koriste dobro uigrane sheme uz primene agresivnog mešanja - plaćenog spolja. 

Nacionalni fond za demokratiju (NED), neprofitna organizacija sa središtem u SAD deluje kao "bele rukavice" američke vlade, što se takođe navodi u izveštaju Ministarstva spoljnih poslova Narodne Republike Kine.

Kako su istakli, ova organizacija NED se dugo bavila režiranjem državne vlasti u drugim zemljama, mešanjem u unutrašnje stvari drugih zemalja, podsticanjem podela i konfrontacije, zavaravanjem javnog mnjenja i vršenjem ideološke infiltracije, sve pod izgovorom promovisanja demokratije.

- Bezbrojna zlodela ove američke organizacije nanela su ozbiljnu štetu i zaradila oštru osudu međunarodne zajednice - navodi kinesko ministarstvo.

Kako se napominje, poslednjih godina, NED je stalno menjao taktiku i otišao još dalje u delovanju protiv istorijskog trenda mira, razvoja i saradnje.

- Postala je ozloglašenija po infiltraciji, subverziji i pokušajima sabotaže protiv drugih zemalja.

Brutalno mešanje Amerike u izbore u Srbiji 

Na njihovoj meti, kako se navodi u izveštaju, našla se i Srbija.

Pod posebnim i naročitim akcentom u zvaničnom dokumentu Ministarstva spoljnih poslova Kine našli su se izbori u Srbiji koji su održani u aprilu 2022. i decembru 2023. godine, sa zastrašujućim planom pomenute američke organizacije.

Srbija je u tom periodu održala predsedničke, parlamentarne i lokalne izbore, a kinesko ministarstvo je sada zvanično otkrilo kako se NED mešao u ceo izborni proces i dao sve od sebe da pogura proameričke opozicione kandidate uoči izbora! 

Ministarstvo je takođe otkrilo ko je bio glavni pokretač protesta pod parolom "Srbija protiv nasilja", kao i šta je bio cilj tih protesta.

Jedini cilj protesta i demonstracija, kao i pokušaj Beomajdana, bio je brutalan "lov na fotelje", otimanje države i svrgavanje s vlasti legalno izabrano državno rukovodstvo.

"U maju 2023. godine, nakon dva uzastopna incidenta (tragedije) u Srbiji, grupe za ljudska prava pod pokroviteljstvom NED-a i proameričke opozicione organizacije organizovale su masovne demonstracije tražeći ostavku srpske vlade", otkriva se u ovom kineskom zvaničnom izveštaju pravi motiv takozvanih protesta "Protiv nasilja".