• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer, Novosti

09.08.2024

07:56

Zašto Beomajdan opozicija radi za Kurtija? Razotkriven šablon po kom deluju

Informer

Politika

Zašto Beomajdan opozicija radi za Kurtija? Razotkriven šablon po kom deluju

Podeli vest

U završnoj fazi priprema za izazivanje haosa 10. avgusta u Beogradu, a potom i u celoj Srbiji, opozicija više i ne pokušava da sakrije da je od početka stajala iza tzv. ekoloških protesta!

Njeni predstavnici ovih dana već otvoreno priznaju da su pružali i pružaju svaki vid logističke i materijale podrške organizatorima proteste, pa je tako, primera radi, Đilasova Stranka slobode i pravde neposredno organizovala jučerašnji protest u Subotici, a potom se angažovala i na obezbeđivanju govornika za sutrašnji protest u Beogradu, ubacujući u igru još jednu Đilasovu ekspozituru poznatu pod nazivom „ProGlas“.

Još je pogubnije i opasnije prikriveno i podmuklo delovanje Miroslava Aleksića, koji je sa Zlatkom Kokanovićem još 5. avgusta do tančina razradio plan za izazivanje Majdana u Srbiji.

Jedna od ključnih tačaka tog plana je namera da se naša prestonica drži u čvrstoj blokadi i kolapsu, naročito u prvih 48 sati od početka Beomajdana.

Zašto je to od posebnog značaja? Zato što je potrebno zaokupiti pažnju javnosti i iscrpljivati energiju institucija Srbije, a posebno snaga bezbednosti, jer već 12. avgusta tzv. premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti preko svojih satrapa na lokalu organizuje demonstracije u Bujanovcu, koje naziva „svealbanskim“. Svakome je jasno da takav skup ima samo jedan cilj – da zapali i destabilizuje jug centralne Srbije.

Foto: Shutterstock

 

Osim toga, uporedo sa intenziviranjem tzv. ekoloških protesta u Srbiji, koji treba da kulminiraju na Beomajdanu, pojačava se do krajnjih granica Kurtijev teror nad Srbima na Kosovu i Metohiji, usmeren na potpuno etničko čišćenje i otimanje imovine Srba i Srpske pravoslavne crkve.

Posle svih ovih analiza, očigledno je da između beomajdanske opozicije i Kurtija postoji sinergija i neki vid koordinacije, kako u pogledu izbora metoda delovanja, tako i u tempiranju tajminga za stupanje u akciju.

Tome u prilog govori i činjenica da je Kurti u ranoj fazi protesta u Srbiji, preko svoje obaveštajne službe OAK uspostavio određene kontakte sa opozicijom koja je u toj fazi prikriveno stajala iza organizacije protesta.

Ono što ih, pored istih mentora iz inostranstva koji sve vreme iz senke povlače konce i upravljaju svojim marionetama i u beomajdan opoziciji i u Prištini, svakako veoma snažno povezuje je isti krajnji cilj – potpuna destabilizacija Srbije koja treba da kulminira fizičkom likvidacijom njenog predsednika Aleksandra Vučića kao glavnog simbola i pokretačku snagu naše borbe za Kosovo i Metohiju i nezavisnu i snažnu Srbiju.

Foto: Shutterstock

 

Beomajdan opozicija mašta i radi na tome jer zna da samo nasiljem i prevratom može dograbiti vlast u Srbiji, kao što i Kurti zna da bi samo ako ne bude Vučića mogao da dosanja etnički čisto „Kosovo“. Isto tako, i jedni i drugi su svesni da bi ova opozicija, koja je dok je bila na vlasti već izdala srpske interese na KiM, u najkraćem roku priznala nezavisno „Kosovo“ koje za nju predstavlja nepotreban balast, ali i monetu kojom bi stranim mentorima bilo plaćeno za pomoć u otimanju vlasti.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Sija bronza kao zlato! Košarkaši Srbije uzeli medalju na OI i osvetili se Nemcima za Mundobasket! (FOTO/VIDEO)
Olimpijske igre

Sija bronza kao zlato! Košarkaši Srbije uzeli medalju na OI i osvetili se Nemcima za Mundobasket! (FOTO/VIDEO)

Trebalo je da bude zlato, ali i bronza je vrhunski rezultat! Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je treće mesto na Olimpijskim igrama u Parizu, pošto je u današnjem meču za bronzanu medalju pobedila svetskog šampiona Nemačku sa 93:83 (21:30, 17:16, 25:26, )! "Orlovi" su se tako revanširali "pancerima" za prošlogodišnji poraz u finalu Mundobasketa u Manili, a osim toga, pokazali su neverovatnu mentalnu snagu da se podignu nakon nepravednog poraza od Amerike u polufinalu.

10.08.2024

12:47

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?
Srbija

(VIDEO) Šta to leti nad Bagdalom?

Poznato brdo Bagdala u Kruševcu postalo je od sinoć epicentar radosti i uzbuđenja tokom Međunarodnog festivala balona "Kruševac kroz oblake".

10.08.2024

12:23