18.08.2024.

09:18

Foto: AP/Photo

Vesti

U Sarajevu stanuje ozbiljna mržnja! Cvijanović ukazuje: Na naslovnim stranama sarajevskih medija Dodik i Vučić izjednačeni su sa Luciferom!

Ona je rekla da se u Sarajevu uzurpiraju ustavna ovlašćenja i privatizuju zajedničke institucije s namerom da se stave u funkciju interesa samo jednog naroda.

- Blokiraju se sredstva koja po osnovu raspodele pripadaju Srpskoj, zaustavljaju se projekti koji su važni za razvoj RS i raspiruje mržnja prema Srbiji i Srpskoj. Mogla bih prebrojati bez kraja, od pravosudnih postupaka i retroaktivne primene prava, do onog što se danas dešava - navela je Cvijanović za današnju "Politiku".

Prema njenim rečima, nimalo nije čudno da takve politike Sarajeva prouzrokuju reakcije Srpske.

- Ako ste u stanju da svesno otežavate gašenje požara, zaustavljate nam rezvojne projekte, blokirate sredstva na zajedničkim računima, koja bi i vašim građanima značila, ili ne učestvujete u regionalnim inicijativama koje bi koristile i vašem narodu i privredi, onda to ukazuje da je u pozadini destruktivna i iracionalna mržnja, kao i očiti nedostatak želje da gradite državu koja bi bila svima po meri - istakla je Cvijanović.

Govoreći o požarima u republici Srpskoj, ona je ukazala da bi, da je pomoć iz Srbije prihvaćena odmah čim je ponuđena, bila izbegnuta ovolika šteta.

- Veoma smo zahvalni Srbiji na pomoći kao i na svakoj vrsti podrške koju pruža republici Srpskoj. Što se tiče BiH, nastavićemo borbu protiv sarajevskih političkih piromana i posledica njihovog štetnog delovanja usmerenog protiv Srpske i njenih građana - poručila je Cvijanović.

Na pitanje da li misli da postoji granica gde će se Bošnjci zaustaviti u osporavanju odnosa Srbije i RS i reći da je u redu da jedan te isti narod sarađuje, Cvijanović je rekla da nema razloga za optimizam i da višedecenijska praksa pokazuje da ne postoje granice u njihovoj netrpeljivosti prema svemu što je srpsko.

- Tamo (u Sarajevu) stanuje ozbiljna mržnja. Pogledajte naslovnice sarajevskih medija, u kojima su predsednici Vučić i Dodik izjednačeni s Luciferom i slično. A zašto? Zato što poštuju Dejtonski mirovni sporazum, zato što se bore za svoj narod i što bolje odnose Srbije i Srpske, ne ugrožavajući nikoga drugog - istakla je Cvijanović.