• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.07.2024

16:02

Cvijanović: U Deklaraciji ukazano na opredeljenost Srpske da štiti Dejtonski sporazum!

AP/Photo

Politika

Cvijanović: U Deklaraciji ukazano na opredeljenost Srpske da štiti Dejtonski sporazum!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je važno to što će Narodna skupština Republike Srpske raspravljati o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda, istakavši da je taj dokument već institucionalno vlasništvo Republike Srpske i Republike Srbije.

Cvijanovićeva je tokom rasprave u Narodnoj skupštini naglasila da Deklaracija dobija dodatnu dimenziju time što će o njoj raspravljati Naroda skupština Srpske, a potom i Skupština Srbije.
Ona je navela da u parlamentu Srpske sede ljudi koji je narod direktno birao, dodajući da je sigurna da će oni pozdraviti tekst Deklaracije.

"Mislim da je on prilično izbalansiran i da je urađen na način da odrazi ono što jesu neke naše potrebe za buduće vreme, ali isto tako da vrlo jasno identifikuje sve ono što smo opredeljeni da čuvamo, štitimo, branimo, i jezik i kulturu i tradiciju, nacionalni identitet svakako kao potku svakog naroda. Ali isto tako i da jasno kaže da smo opredeljeni da gradimo i čuvamo mir, i da negujemo političku i ekonomsku stabilnost", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da se to proteže kroz celi tekst Deklaracije.

Cvijanovićeva je istakla da je zadovoljna činjenicom što se na više mesta u Deklaraciji ukazuje upravo opredeljenost Republike Srpske da štiti, ili pridržava se Dejtonskog sporazuma.

"Konačno, kakvi bismo to bili, a neki su takvi, da mislimo da sigurnost može da se garantuje onda kad se ne pridržavate ni Ustava, ni međunarodnog ni domaćeg prava. Nema takve sigurnosti", rekla je Cvijanovićeva, prenela je Srna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!
Live TV

Evo zbog čega je ubijen Gadafi! Nije istina da je pokušao da uništi dolar!

Neki kažu da se posledice istorije ne smiruju ni danas. Libija više nije ona zemlja koja je nekada bila. Neki kažu da je danas bolje, a neki da je mnogo gore. Mejlovi HIleri Klinton su procurili i otkrivena je istina zašto je Gadafi skinut sa vlasti, a to je zato što se suprotstavio dolaru. O tome zbog čega je ubijen Gadafi, u emisiji "Info dan" govorili su nekadašnji premijer Srbije Nikola Šainović i Darko Obradović, iz Centra za stratešku analizu.

04.07.2024

18:00

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija