• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

11.06.2024

09:53

Hrvati besne i vređaju Srbe zbog Svesrpskog sabora! Deklaracija koja je doneta je najznačajniji dokument u 21. veku!

Tanja Andric

Live TV

Hrvati besne i vređaju Srbe zbog Svesrpskog sabora! Deklaracija koja je doneta je najznačajniji dokument u 21. veku!

Podeli vest

U okruženju se čuje sve više negativnih komentara o Svesrpskom saboru. Hrvatski mediji vređali Srbe i ovu manifestaciju, pokušavajući da je unize na sve moguće načine. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Duško Vukalović, novinar.

Novinar Duško Vukajlović rekao je da naše komšije spominju traktore pokušavajući na taj način da nas uvrede i ponize.

Foto: Tanja Andric

Duško Vukajlović

-Oni se danas ponose tim porukama. Oni se ponose što su proterali Srbe i što kad uđete u Hrvatsku prolazite kroz jedan pust kraj u kome je nekada živelo 300.000 Srba. Vidite tu pustoš i srušene kuće. Najvše smeta onima što nam prete traktorima je to što su ti izvori i šume i dalje u katastru pod vlasništvom Srba. Srbi se ne odriču svoje zemlje u Hrvatskoj. Oni bi voleli da Srbi zaborave svoju imovinu i da zaborave da su ikada živeli tu. Ta plodna zemlja je lepa, ali pusta zbog onih koji nam prete traktorima- rekao je Vukajlović.

On je rekao da je najopasnije od svega što u Beogradu imamo one koji sve to podržavaju.

-Hvala bogu, sve ih je manje. Imali ste najveće napade na Republiku Srpsku iz Beograda i Sarajeva. Čini mi se da je bilo manje iz Sarajeva nego iz Beograda. Srbi u svetu imaju sve više prijatelja. I ta rezolucija koju su pokušali da nam provuku, pa su primetili da se Srbija bori i na kraju su videli da su zemlje zapadnog bloka bile uzdržane ili su glasale protiv poput Mađara. Pokazalo se da ta sila prema Srbima ne prolazi. Srbi su mali, ali slobodarski narod. Samo Srbi imaju taj slobodarski gen. Svi su čekali da neki osvajač dođe, a samo su se Srbi borili za svoju slobodu. I zato im smeta ova deklaracija. I oni koji su glasali za taj dokument možda nisu ni svesni dalekosežnih pozitivnih posledica koje će ovo doneti. To je najznačajniji dokument koji je Srbija donela u 21. veku- rekao je Vukajlović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Evropa je razmontirana, Nemačka na kolenima! Amerika je izgubila rat u Ukrajini, ali je postigla svoj strateški cilj! (VIDEO)
Live TV

Evropa je razmontirana, Nemačka na kolenima! Amerika je izgubila rat u Ukrajini, ali je postigla svoj strateški cilj! (VIDEO)

General Obrad Stevanović bio je potpisnik Kumanovskog sporazuma. Ministar odbrane Nemače otvoreno kaže da se Nemačka otvoreno sprema za rat sa Rusijom. Imamo i veliki odjek Svesrpskog sabora koji deluje kao sveta vodica na đavola u okruženju. Na sve ove teme u "Info večeri " govorili su novinar Dragan Vujičić i bivši dobrovoljac rata u Dombasu Radomir Počuča.

10.06.2024

21:37

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija