• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.06.2024

18:00

Američke lutkice vode Nemačku u propast! Sa liberalima i zelenima svet srlja u totalni ambis! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Američke lutkice vode Nemačku u propast! Sa liberalima i zelenima svet srlja u totalni ambis! (VIDEO)

Podeli vest

Goruća tema u Evropi su izbori za Evropski parlament. Makron je raspustio parlament! U Belgiji i Austriji tek treba da vidimo šta će se desiti. Da li je dobro ili loše to što desnica jača? U emisiji "Info dan" na ovu temu govorili su politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević i analitičar, prof. dr Stevica Deđanski.

Politikolog, prof. dr Vladimir Pavićević istakao je da je Evropski parlament ipak jedna slaba institucija.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Vladimir Pavićević

-Ovi izbori su više nama korisni zbog procene atmosfere, stanja. Ti izbori nama sugerišu kakvo je stanje u Evropi kada se govori o sistemu vrednosti. Izlaznost je ipak visoka, preko 50%.  To znači da su rezultati relevantni. Ministarka spoljnih poslova Nemačke bukvalno se ponaša kao marioneta. Građani države, koja god da je to država, neće to. Za to se plaća cena i u Nemačkoj. Svi znaju, cela planeta zna da ime koje mi najčešće vezujemo fašizam jeste Benito Musolini. On je startovao kao sociljalista. Fašizam se razvio na tom temelju. Hrišćansko-demokratska unija u Nemačkoj je umerena desnica. Niko u Nemačkoj za ona četiri mandata Angele Merkel se nije žalio na to. Svi su govorili da je to to, da je Nemačka jaka, za ta četiri mandata Berlin je bio centar  Evrope. Od momenta kada je izgubljen uticaj Angele Merkel, a naročito od kad je gospodin Šolc preuzeo Vladu, mi danas imamo situaciju da Berlin nije centar Evrope. Danas se prvo ide u Pariz. Meni deluje da deluje jedno vruće leto- rekao je Vladimir Pavićević.

Analitičar profesor dr Stevica  Deđanski rekao je da je jedini neobjašnjivi potez u celoj situaciji hitna reakcija Makrona sa novim izborima.

Foto: Tanja Andrić

Stevica Deđanski

-Poraz se očekivao, ali to je trend. Trend je da žele jake države, a ne jaki Brisel. Paradoks najveći je Nemačka proteklih nekoliko godina. Doveli su ljude sa katastrofalnim zanjem koje se ponašaju kao američke lutkice. Đorđa Meloni idalje vodi politiku EU, ali ima i sovju ličnu politiku. Ona ima normalniji stav. Nije ratni huškaš. Podržava politiku Brisela, ali ne pokušava da bude jastreb. Pokazalo se da je strašno biti liberal i zeleni jer iz toga izlazi da ne veruju ni u Boga ni u đavola. Oni podržavaju ne Ukrajinu, već nacistički režim u Ukrajini. Taj ekstremizam je dobro što nestaje. Liberali i zeleni su najveći ekstremisti. Kod nas su oni katastrofalna politika koja unižava Srbiju. Previše se koristi reč fašizam. Kada je neko fašista, protiv njega je sve dozvoljeno. Loša je situacija. Odmah se sve poistoveti sa Hitlerom i ispada da je sve moguće. Makron je video šansu, ali je shvatao da ne može bez Nemačke. SAD su napravile fantastičnu stvar. Upropastili su sve gde su imali prijatelje. Izgubili su sve ratove. Počeli su da budu nebitni za svoje prijatelje. To što su nebitni Rusima i Kinezima, to nije bitno. To su želeli da promene, pa su svoje ljude dovodili na vlast. Nemačka privreda koja je bila motor Evrope, propada. Amerika je uradila ono što je htela. Rasplamsala je rat u Ukrajini, a to sve plaćaju evropski građani- rekao je Deđanski.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!
Društvo

Vesić: Beograd dobija novi tržni centar, "Evroazija" se otvara u avgustu!

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić najavio je danas da se početkom avgusta očekuje otvaranje novog kineskog tržnog centra "Evroazija" na Novom Beogradu. On je naglasio da je ovaj objekat građen apsolutno po svim standardima bezbednost, što je posebno važno ako znamo šta se dešavalo nekoliko puta u kineskim radnjama, jer su oni koristili objekte koji su stari i koji nisu ni bili namenjeni za takvu vrstu prodaje. "Sada imamo ono što zaista je važno, da budu svi bezbedni i kupci i prodavci, ali i da kupci imaju komfor kupovine. Naravno tu će biti i restorana i sve ono što imaju tržni centri", rekao je Vesić.

26.06.2024

10:51

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)
Planeta

Konačno slobodan! Ovako sada izgleda Džulijan Asanž! (FOTO, VIDEO)

Osnivač Vikiliksa Džulijan Asanž izjasnio se krivim po jednoj optužbi za pribavljanje i objavljivanje vojnih tajni SAD, kao rezultat dogovora sa tužiocima američkog Sekretarijata za pravosuđe, čime je obezbedio sebi slobodu, a time je završena i duga pravna saga koja je pokrenula debate o slobodi štampe i nacionalnoj bezbednosti.

26.06.2024

11:28

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija