• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. P.

05.06.2024

21:45

Hrvati se naoštrili! Sa košarkašem Partizana jure Olimpijske igre!

Starsportphoto

Košarka

Hrvati se naoštrili! Sa košarkašem Partizana jure Olimpijske igre!

Podeli vest

Selektor košarkaške reprezentacije Hrvatske, Josip Sesar (46) u sredu je objavio širi spisak imena pred kvalifikacioni turnir za plasman na Olimpijske igre u Parizu.

"Kockaste" prevode Ivica Zubac (Los Anđeles Klipers), Dario Šarić (Golden Stejt Voriors) i Mario Hezonja (Real Madrid). Među njima je i naturalizovani Amerikanac, igrač Partizana Džejlin Smit.

Osim njih, spisak upotpunjavaju: Danko Branković (Bajern), Tomislav Buljan (Melilja), Dario Drežnjak (Zadar), Mateo Drežnjak, Borna Kapusta (Studentski centar), Goran Filipović (Igokea), Filip Krušlin (Dinamo Sasari), Krešimir Ljubičić, Toni Perković, Boris Tišma (Split), Toni Nakić (Rio Breogan), Krešimir Radovčić (Cibona) i Ivan Vraneš (Juventus).

Foto: Starsportphoto

Džejlin Smit

Reprezentaciju od drugog do sedmog jula očekuje olimpijski kvalifikacijski turnir u Grčkoj. Prethodno će od 23. do 26. juna hrvatska selekcija učestovati na turniru u Opatiji.

- Radi se o igračima koji su u ovom trenutku spremni da se stave na raspolaganje hrvatskoj reprezentaciji i koji imaju veliku želju svojim radom pridoneti. U ponedjeljak uveče se okupljamo u Zagrebu, a nakon šest dana odlazimo u Opatiju gde će nam biti baza i gde ćemo odigrati i pripremni turnir s reprezentacijama Poljske i Brazila. U Opatiji će nam se priključiti Dario Šarić i Ivica Zubac koji zbog NBA pravila ne mogu prisustvovati u treninzima do 17. juna. Mogu reći da se moj stručni štab i ja radujemo pripremama, svi igrači na spisku su spremni i jedva čekaju početak. Znamo da neće biti lako, a rad u reprezentaciji Hrvatske uvek ima posebno mesto u srcu, povezuje i donosi dodatnu snagu - istakao je selektor Sesar.

 

 

Hrvatska će u grupi A igrati protiv Slovenije i Novog Zelanda 2. i 3. jula. Sa druge strane, domaćin Grčka će u grupi B igrati protiv Dominikanske Republike i Egipta. Prvo ili drugo mesto u svakoj grupi omogućava plasman u polufinale, dok se pobednik finala plasira se na predstojeće Olimpijske igre u Parizu (26. jul - 11. avgust).


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija