• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. V.

10.06.2024

22:12

Beograd centar Evrope! Svečano otvoreno EP u vodenim sportovima (FOTO/VIDEO)

Informer

Ostali sportovi

Beograd centar Evrope! Svečano otvoreno EP u vodenim sportovima (FOTO/VIDEO)

Podeli vest

Beograd je od danas centar vodenog sporta! Evropsko prvenstvo u vodenim sportovima i zvanično je otvoreno u srpskoj prestonici, koja će do 23. juna ugostiti takmičare iz 40 zemalja sa Starog kontinenta.

Takmičiće se u četiri discipline - plivanje, umetničko plivanje, skokovi u vodu i plivanje na otvorenim vodama. Takmičenja na EP će biti održana na tri lokacije u glavnom gradu Srbije - u Sportsko-rekreativnom centru "25. maj - Milan Gale Muškatirović", na Adi Ciganliji i u Sportskom centru "Košutnjak".

Foto: Tanjug

 

Foto: Tanjug

 

Čast da evropski šampionat svečano otvori imao je premijer Srbije Miloš Vučević. On je tom prilikom rekao da je glavni cilj da naša zemlja bude što češće domaćin velikih sportskih takmičenja. 

- Siguran sam da su svaki narod i svaka država posebno ponosni na sportiste. Tako smo i mi ponosni na sve naše sportiste. Pre 51 godine Beograd je bio domaćin Svetskog prvenstva u vodenim sportovima, a sad smo, pola veka kasnije, u olimpijskoj godini domaćini Evropskog prvenstva. Pred nama je izuzetna sportska godina, uskoro počinje i Evropsko prvenstvo u fudbalu, zatim i Olimpijske i Paraolimpijske igre, zatim slede nova takmičenja, a kad već idemo u budućnost moramo da pomenemo i EXPO 2027. koji će biti održan u Beogradu i koji će biti od izuzetnog značaja za našu državu u svakom, pa i sportskom smislu. Želimo da Srbija što češće bude domaćin velikih sportskih takmičenjarekao je Vučević na ceremoniji otvaranja koja je počela intoniranjem himne Republike Srbije.

- U okviru projekta EXPO 2027. biće izgrađen i novi centar za vodene sportove da bismo mogli ponovo da budemo domaćini velikih takmičenja mnogo brže nego kao sad kad smo čekali pola veka i da omogućimo našim sportistima najbolje moguće uslove - poručio je premijer Srbije i dodao: 
- Proglašavam svečano Evropsko prvenstvo otvorenim, neka igre počnu, neka pobedi sport -  zaključio je Vučević.

Na svečanom otvaranju kratko su se obratili su se i Husein Al Musalam, predsednik Svetske federacije vodenih sportova, kao i Antonio Hoze Silva, Predsednik Evropske federacije vodenih sportova, koji su istakli da su uvereni da će Srbija i Beograd biti odlični organizatori EP.

Foto: Starsportphoto

 

Evropski šampionat vodenim sportovima u Beogradu je ujedno i poslednja prilika za plivače da se kvalifikuju za predstojeće Olimpijske igre u Parizu. Od srpskih plivača olimpijsku normu za sada ima samo Andrej Barna, kao i muška štafeta na 4x100 metara u sastavu Andrej Barna, Velimir Stjepanović, Nikola Aćin i Uroš Nikolić. Najrealnije šanse da se domognu olimpijske norme u pojedinačnim disciplinama imaju Anja Crevar i Velimir Stjepanović.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija