19.08.2024.

11:29

Foto: printscreen

Vesti

Oglasila se Kancelarija za KiM povodom novog Kurtijevog terora: Umesto da se procesuiraju oni koji su pobili decu na Bistrici, priveden Srbin iz Goraždevca!

Iz Kancelarije ističu da, umesto da se privode i procesuiraju oni koji su mučki pobili srpsku decu na Bistrici, priveden je Srbin iz Goraždevca, i to, kako navode, zbog navodnog remećenja javnog reda i mira.

- Posebno je indikativno da je Zlatičanin priveden skoro nedelju dana nakon navodnog dela, što ukazuje na montirani progon i etničku pozadinu ovog slučaja koji ima za cilj da uznemiri i zastraši Srbe u Metohiji - navedeno je u saopštenju.

Zlatičaninu je, kako ističu, određeno policijsko zadržavanje od 48 sati i prebačen je u stanicu u Dečane, a obezbeđena mu je besplatna pravna pomoć i advokat koji će ga zastupati. 

Iz Kancelarije za KiM napominju da je Zlatičanin otac troje dece i da njegova porodica u Goraždevcu živi decenijama, te da svoj rodni kraj nisu napuštali. 

- Ovakvim postupanjem, na udaru su se našli Srbi u Metohiji s ciljem njihovog zastrašivanja i konačnog proterivanja s ovih prostora, dok albanski ekstremisti svakodnevno ispisuju grafite mržnje i terorističke UČK, prete, maltretiraju i prebijaju Srbe, a oni koji su pucali u srpsku decu šetaju slobodno - zaključuje se u saopštenju Kancelarije za KiM.