25.08.2024.

12:46

Foto: Printscreen

Vesti

Tako krvave oči kod žene nikad nisam video! Jeziva ispovest advokata koji je preživeo torturu u hrvatskom zatvoru: Bio sam spreman za to! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je advokata Berića, koji je nakon toga dao intervju za našu televiziju u kojoj je otkrio kroz šta je sve prošao u Hrvatskoj.

Berić je osuđen zbog pesme koju je slušao i pevao.

- Kada su čuli pesmu "Kad sam bio mali, poklone mi slali, iz Čikaga moji, znaš ti dobro koji", tada sam osuđen. Ja tako krvave oči, kao što je imala ta sudija Anamarija, nikada nisam video kod žene. Meni je ta osoba rekla da ona ne želi da ja nikada ne uđem u Hrvatsku - rekao je Berić.

On je potom opisao šta se sve dešavalo u zatvoru.

Ja sam na ovo bio spreman svaki put kad krenem u Hrvatsku. Nije mi bilo svejedno jer sam ja doveden u šibenički sud uveče. Jezivo je, svetla su po ćelijama pogašena, kao da ulazite u horor film. Pevali su mi melodije, "lake note" Tomsona "Mi Hrvati ne pijemo vina, mi pijemo krvi četnika iz Knina". Pevali su mi te pesmice. Nešto od toga sam i ranije čuo. Mislio sam da stražari to ne čuju, ali sam kasnije video da stražari to nemo posmatraju - istakao je advokat.

Berić je potom otkrio i da su ga maltretirali, ali tek nakon što je potpisao izjavu da nije maltretiran.

Udario me je pripadnik policije nakon što sam potpisao potvrdu da nisam maltretiran i tučen. Prišao mi je s leđa kada sam davao podatke, a onda sam takav udarac dobio u levi obraz da mi je zazujalo. Ja sam ga samo pogledao i pitao sam ga zašto ste me udarili. Drugi koji ga je branio, kada me je video ispred ćelije oborio je pogled. To je bila moja pobeda u šibeničkom zatvoru - naglasio je Berić.

Na kraju je istakao da bi se on i posle svega vratio

- Ja planiram da posetim Krajinu, ali nisam u mogućnosti jer su me proterali iz Hrvatske sa zabranom ulaska na tri meseca. Takođe, obećali su mi da će pokušati da urade sve, po ne znam kojim konvencijama, da mi zauvek zabrane ulazak u zemlje Evropske unije - završio je Berić.