• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.08.2024

12:04

Predsednik Srbije sa advokatom Berićem: Dobrodošli u Srbiju i hvala vam!

Printscreen

Politika

Predsednik Srbije sa advokatom Berićem: Dobrodošli u Srbiju i hvala vam!

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić primio je u posetu beogradskog advokata Nemanju Berića koga su hrvatske vlasti uhapsile zbog pevanja patriotskih pesama.

Predsednik Vučić primio je Berića u zgradi Predsedništva nakon što je juče pušten iz hrvatskog zatvora posle 15 dana.

- Dobrodošli u svoju Srbiju i hvala vam. Ono što je za mene neverovatno je da to što ste vi pevali u svom automobilu i zbog toga su vas sproveli sudiji za prekršaje na prelazu Bajakovo. Šta vam je rekla sudija? - upitao je Vučić. 

Advokat Nemanja Berić odgovorio je predsedniku Srbije da mrzi Srbe i da je sve znala šta se dešava u Čikagu i oko tzv. Kosova.

- Iz tog kraja odakle ste, koje su bile pesme? Četničke. I zbog tog stiha u kojem se ništa ne pominje vas su uhapsili - istakao je Vučić i dodao:

- Razgovaro sam sa vašom suprugom, ona je bila uplakana, bila je vrlo uznemirena. Ja sam je smirivao - istakao je Vučić i na to je advokat Berić dodao:

- Da jeste, rekla mi je supruga da ste je smirivali - rekao je Berić. 

- Ovo je i vama na nauk, ređe da idete u očevinu. Sa suprugom vi i ja da idemo na koncert Bajog Malog Knindže. Ako bude bilo mesta negde u zadnjem nekom redu da budemo. Na njegovim koncertima nema mesta i samo se stoji - rekao je Vučić i dodao:

- Danilo je mnogo emotivniji od svih, i od Milice, Vukan je jop mali, ali je Danilo najemotivnije dete - priznao je predesednik Srbije. 

- Spremni smo da pomognemo i mi smo kao država tu za vas. Kroz osmeh samo, znam koliko je teško bilo. Dobili smo sve informacije i kada ste potpisali da vas nisu maltertirali oni su vas udarali - rekao je Vučić.

- Sa advokatom Nemanjom Berićem, Srbinom kojeg su hrvatske vlasti uhapsile samo zato što je Srbin. Nećete verovati, proveo je 15 dana u hrvatskom kazamatu samo zato što je u svom automobilu pevao pesmu Baje Malog Knindže. Neretko nam govore o evropskim standardima u vladavini prava, a ja se nadam da ovakve "standarde" nikada nećemo dostići. Obećao sam Nemanji i njegovoj supruzi Jani da ćemo na neki od sledećih koncerata Baje Malog Knindže zajedno da odemo. Znate već, zbog vladavine prava! - napisao je predsednik na zvaničnom instagram nalogu.

 

 

Podsećamo, beogradski advo­kat Ne­ma­nja Be­rić uhap­šen je 10. avgusta u Hr­vat­skoj na gra­nič­nom pre­la­zu Ba­ja­ko­vo i spro­ve­den su­di­ji za pre­kr­ša­je u Ši­be­ni­ku, ko­ji ga je osu­dio na 15 da­na za­tvo­ra, a ustaše su ga kinjile i maltretirale u zatvoru. Raz­log za hapšenje je bio taj što je Be­rić na svom Fej­sbuk na­lo­gu sni­mao se­be dok vo­zi i pe­va pa­tri­ot­ske pe­sme. 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Masovni ubica Uroš Blažić pravdao zločin upotrebom testosterona! On, ali i njegov otac pokazuju znake psihopatije!
Live TV

Masovni ubica Uroš Blažić pravdao zločin upotrebom testosterona! On, ali i njegov otac pokazuju znake psihopatije!

Suđenje Urošu Blažiću održano je tri puta uzastopno u Beogradu. On je pokušao da se opravda i da umanji odgovornost. Po prvi put imao je prilike da se soči sa porodicama ljudi koje je ubio. Uroš Blažić izneo je svoju odbranu i rekao da je razlog za njegovo ponašanje bilo to što je uzimao previše testosterona. Na ovu temu u "Info jutru govorio je vlasnik teretane Ahilej, Aleksandar Đorđević i fitnes terner Ivan Đorđević. Uživo u program javio se i advokat koji zastupa porodice Stefana Stefanovića.

25.08.2024

13:02

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Licemerno da ne može gore! Skandal u Americi: Novaka su zbog ovoga brutalno proterali, a anonimusu sve oprostili (VIDEO)
Tenis

Licemerno da ne može gore! Skandal u Americi: Novaka su zbog ovoga brutalno proterali, a anonimusu sve oprostili (VIDEO)

Skandal i strašno licemerje u Americi! Američki teniser Aleks Mikelsen (19) napravio je haos tokom finala turnira u Vinston Sejlemu, pošto je u naletu besa reketom deganžirao lopticu u publiku i tom prilikom udario jednog od navijača! Da stvar bude još gora, organizatori ga nisu izbacili sa turnira već su mu dozvolili da igra, iako su pre nekoliko godina zbog daleko lakšeg prekršaja Srbina Novaka Đokovića brutalno proterali sa Ju-Es opena!

25.08.2024

08:39

Planeta

Svet na nogama! UN pozvale na dijalog Libana i Izraela!
Planeta

Svet na nogama! UN pozvale na dijalog Libana i Izraela!

Kancelarija specijalnog koordinatora UN za Liban (UNSCOL) i Privremene snage UN u Libanu (UNIFIL) ocenile su današnja dešavanja na libansko-izraelskoj granici kao zabrinjavajuća i pozvali sve strane da obustave vatru i uzdrže se od dalje eskalacije.

25.08.2024

12:50

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija