26.08.2024.

11:50

Foto: Fotoilustracija/ATA Images/Pixabay

Vesti

Samo nemojte da nam Hrvatska drži pridike, a osudili su Srbina zbog pevanja pesme! Dačić o zadržavanju Severine na granici: Nije joj zabranjen ulazak u zemlju!

- Severina nije ni privedena ni uhapšena, niti joj je odbijen ulazak u Srbiju, ali je zadržana zbog kontrole - rekao je Dačić i dodao da će se, zbog svega toga, ukinuti spiskovi zabrane ulaska u državu Srbiju.

On je najavio da će zatražiti "ukidanje spiskova, kada su verbalni delikti u pitanju".

- Srbija je slobodna zemlja i kod nas ne postoji verbalni delikt, na tim spiskovima ostaće ljudi koji vrše kriminal, terorizam i za vršenje krivičnih dela. Ali nemojte drugi da nam dele lekcije, naročito Hrvatska nakon što je advokat u svojim kolima slušao Baju Malog Knindžu i zbog toga je osuđen. I sada će oni nama da govore nešto što je neko zadržan na granici dva, tri sata. Mi često dolazimo u situaciju da dolaze kritike prema našoj zemlji od suseda, da čovek prosto mora da kaže "nemojte samo vi da nam držite pridike". Mislim, ne znam, je li treba da uvedemo muzičku policiju?! - kazao je Dačić gostujući na TV Pink.

Podsetimo, beogradski advo­kat Ne­ma­nja Be­rić uhapšen je 10. avgusta u Hr­vat­skoj na gra­nič­nom pre­la­zu Ba­ja­ko­vo i spro­ve­den su­di­ji za pre­kr­ša­je u Ši­be­ni­ku, ko­ji ga je osu­dila na 15 da­na za­tvo­ra.

Advo­kat Berić, po­re­klom iz Kni­na, u tom gra­du bio je na od­mo­ru sa još če­tvo­ro ko­le­ga iz Be­o­gra­da. Uhapšen je zbog pevanja patrioteske pesme "Do Dinare niđe ne stajem" tokom putovanja iz Beograda u Knin, koju je snimio i objavio na društvenim mrežama.

U po­vrat­ku u Sr­bi­ju, 10. av­gu­sta, po­li­ci­ja ga je za­u­sta­vi­la u Ba­ja­ko­vu. Za­tim je po­zva­na po­li­ci­ja iz Kni­na ko­ja ga je pri­ve­la su­di­ji za pre­kr­ša­je u Ši­be­ni­ku. Be­ri­ću je za­tim iz­re­če­na pre­kr­šaj­na ka­zna od 15 da­na i od­mah je upu­ćen na iz­dr­ža­va­nje.