05.09.2024.

15:28

Foto: printscreen

Vesti

Kakva dedovina, kakvi bakrači! Kokanović napravio biznis plan, u sve uvukao Ćutu i venčanog kuma - cilj milionska dobit! (FOTO)

Kako saznaje Informer, pravi plan je ojačavanje pregovaračke pozicije, a potom ucenjivanje Rio Tinta koje bi rezultiralo milionskom dobiti koja bi se slila u Kokanovićeve džepove!

U čitavoj farsi učestvuje i njegov kompanjon, takođe samozvani borac za životnu sredinu Aleksandar Jovanović Ćuta, ali i venčani kum Janko Kaitović!

Informer

Informer

 

Naime, još 2022. godine Kokanović je u Gornjim Nedeljicama otkupio od svog venčanog kuma Kaitovića, a za kog između ostalog i radi u veterinarskoj ambulanti, parcelu za koju je isplatio pola miliona dinara.

Godinu dana ranije, 28. jula 2021. godine Kokanović sklapa dil sa Ćutom. Kokanović, što se i vidi iz priloženih ugovora, poklanja Ćuti "nepokretnost bez ikakve naknade i na večito", a važno je napomenuti da se i pomenuti "poklon"  nalazi u Gornjim Nedeljicama.

Informer

 

- Poklonprimalac poklon prima sa zahvalnošću - stoji u Ćutino ime u Članu 4.

Informer

Informer

 

Iz priloženog se jasno vidi da se ne radi ni o kakvoj dedovini, već da je Kokanović unapred prepoznao biznis priliku kako bi što više poseda imao u svom vlasništvu, a sve u cilju ucenjivanja kompanije Rio Tinto nakon čega bi sve debelo naplatio!

Da je na delu čista muvačina dolazi se prostom analizom: prvo Ćuti, koga je prepoznao kao dobar megafon koji će da proširi priču o ekologiji i poštenom Zlatku, poklanja ono što se nalazi u njegovom (Kokanovićevom) vlasništvu, a potom dokupljuje zemljište od kuma kod kog je, inače, zaposlen.

Tako je biznis prilika od Kokanovića, prešla i u Ćutine ruke, a pošto Rio Tinto nije pao na ucene, pomenuti dvojac se dao u "ekologe".

Podsećamo,  još 2019. godine Kokanović je pregovarao o prodaji zemljišta Rio Tintu, ali nije dobio što je tražio.

Naime, Kokanović je potpisao saglasnost, zajedno sa svojim bratom Zvonkom, za prodaju imanja na kome se nalazi i jedan objekat. Kako su ti pregovori propali, s obzirom na to da rudnik nije planiran na delu gde braća Kokanović imaju posed, Zlatko je krenuo u opozicionu borbu! Više o tome u POSEBNOJ VESTI.