Autor: Informer.rs

13.09.2024.

10:22

Foto: Ata images

Vesti

CIRKUS KOLORADO! Ginekolog, šumar i teoretičarka zavere: Ovo su "stručnjaci" koji su citirani u opozicionom predlogu zakona protiv litijuma

Da, dobro ste pročitali!

Ginekolog, šumar i teoretičarka zavere sada su perjanice opozicije u borbi eksploatacije litijuma i projekta "Jadar" - projekta kojim bi Srbija mogla enormno ekonomski da napreduje i priključi se najrazvijenim zemljama sveta.

Oni su, naime, svoje potpise stavili na dokument koji je zvanično stigao u Skupštinu Srbije, a u kome se tvrdi da će, ako projekat "Jadar" bude realizovan, koristiti sumporna kiselina na temperaturi od 250 stepeni, što je notorna laž koju je demantovala i sama Đorđevićeva.

Informer

O tome opširnije možete čitati u posebnoj vesti.

Inače, kako Informer saznaje, u predlogu zakona koji je prosleđen predsednici Skupštine Ani Brnabić, upadljivo je to što nema potpisa profesora Rudarsko-geološkog fakluteta, već mahom "stručnjaka" iz drugih branši, koje sa rudarstvom nemaju ama baš nikakve veze.

Pri tom, predlagači famoznog zakona zasnovanog na sve samim lažima, i ranije su se isticali po izjavama koje su mahom sa one strane razuma.

Tako je profesorka Đorđević mrtva ozbiljna govorila o kemtrejlsima, zbog čega je u javnosti vrlo brzo zaslužila epitet jedne od najvećih teoretičarki zavere.

Na to je svojevremeno skrenula pažnju Brnabićeva.

Kada je reč o profesoru Ratku Ristiću, osim činjenice da je menjao stranke i što je još strašnije - ideologije (od Zeleno-levog fronta do Branimira Nestorovića), on je u više navrata unosi paniku i zastrašivanje u javnost tvrdeći da će priroda biti uništena, a Srbija opustošena, ako dođe do iskopavanja litijuma.

Informer

Što se tiče profesora Stanojević, ostaće nepoznato kako se jedan ginekolog našao pozvanim da govori o rudarstvu i eksploataciji ruda u Srbiji, ali će ostati zabeležene njegove tvrdnje da će "iskopavanje litijuma zagaditi poljoprivredno tlo Zapadne Srbije".

Podsetimo, kako je Informer već pisao, inženjer tehnologije Dušan Blagojević, na mreži Iks poznat kao Puru Jarvi, argumentima je na ovoj mreži demolirao opozicioni predlog zakona za zabranu iskopavanja litijuma.

U nizu postova koje možete pročitati ovde, on je objasnio zašto je laž o zagrevanju sumporne kiseline na temperaturi do 250 stepeni jedna od najvećih, ali ne i jedina laž koja je uneta u opozicioni predlog zakona.

Inače, s obzirom na to da je opozicioni predlog zakona došao u Skupštinu, treba podsetiti, a Informer je o tome takođe pisao, da je Društvo geoloških inženjera i tehničara Srbije zataržilo od parlementa da ignoriše opozicione zahteve.

- Pozivamo Narodnu skupštinu da ignoriše zahteve koji su političke prirode a podvedeni pod struku i tobožnju brigu za svoj narod - navodi se u saopštenju Društva koje je potpisao njen predsednik, inženjer geologije, dr Dejan Barjaktarović.