Autor: Informer.rs

23.10.2024.

19:43

Foto: Foto: Printscreen, EPA Images

Vesti

Srbomrzac u društvu mrzitelja Srbije! Ova fotografija otkriva ko su Piculini miljenici u našoj zemlji i regionu! (FOTO)

Na fotografiji koja je nastala u decembru 2022. godine na samitu grupacije "Progresivna grupa socijal-demokrata" u Evropskom parlamentu se mogu uočiti Marinika Tepić, potpredsednica "Stranke slobode i pravde" Dragana Đilasa, kao i tadašnji poslanik Demokratske stranke Nebojša Novaković.

Informer

Picula (prvi napred, s leva) na samitu 2022. godine

Pored njih, tu su i svima omiljeni gorespomenuti Milo Đukanović i Andreas Šider. Šider je, podsetimo, bio posmatrač na decembarskim izbora u Srbiji prošle godine, a ostao je upamćen po tome što je bio jedan od glavnih zagovornika rezolucije o navodnom "genocidu" u Srebrenici, koja je na kraju na silu usvojena u Generalnoj skupštini UN.

Prilikom prisustvovanja samitu Tepićka i Novaković su potpisali sramnu antisrpsku "Deklaraciju socijal-demokratskog Samita lidera Zapadnog Balkana", čime su faktički priznali Kosovo kao državu budući da ta Deklaracija i njeni potpisnici pružaju podršku i "dobrodošlicu legitimnim evropskim težnjama Vlade Kosova da ovog meseca zatraži status kandidata za učlanjenje u Evropsku uniju".

Ranije danas, mediji pod kontrolom Dragana Šolaka, a koji su naklonjeni opoziciji, nisu krili radost zbog izbora Picule za izvestioca EP u Srbiji. Da li je njegova ranija saradnja sa opozicijom razlog iz kog je postao omiljena ličnost N1 i Nove S ili je mržnja prema Srbiji zajednički imenitelj - ostaje da vidimo.

Ono što nije upitno je činjenica da se Picula iz petnih žila trudi da sakrije jednu svoju fotografiju koja datira još iz devedesetih godina prošlog veka. Na spornoj fotografiji možemo ga videti u ustaškoj uniformi sa mitraljezom u rukama. To praktično može biti dokaz da je učestvovao u zločinačkim akcijama "Bljesak" i "Oluja" u kojoj je proterano preko 250.000 Srba, a ubijeno i poklano preko 2.000 dok velikom broju našeg naroda sudbina je nepoznata i dan-danas.