• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.10.2024

11:59

Tvrde da je otporan! Tajkunski mediji iz sve snage brane Tonina Piculu koji tvrdi da su Srbi genocidan narod, a Kosovo nezavisno

Shutterstock/profimedia/EPA/printscreen

Politika

Tvrde da je otporan! Tajkunski mediji iz sve snage brane Tonina Piculu koji tvrdi da su Srbi genocidan narod, a Kosovo nezavisno

Podeli vest

Osvedočeni srbomrzac i hrvatski poslanik Tonino Picula, nakon što je posao izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju, postao je jedan od omiljenih lica medija koja se nalaze u vlasništvu tajkuna Dragana Šolaka.

Prvo je u prilogu opozicione Nove S iskazana očigledna radost zbog tog imenovanja, a sada N1 otvoreno brani Piculu stavljajući u prvi plan njegovu izjavu da je "otporan na sve što nije opravdana kritika".

Na taj način opozicioni mediji stavili su se na stranu Picule braneći negove antisrpske stavove koji glase: "Kosovo je nezavisna država, a Srbi genocidan narod".

Braneći Piculu, tajkunski N1 piše da se hrvatski poslanik u svojim mandatima aktivno bavio odnosima zemalja zapadnog Balkana i Unije, a "da mediji u Srbiji bliski vlastima izdvajaju kao evrposlanika koji ima neprijateljski odnos prema Srbiji i njegovo imenovanje za stalnog izvestioca EP za Srbiju opisali i kao „guranje prsta u oko“ Beogradu".

Foto: printscreen

 

- U delu srpskih medija neretko ga predstavljaju kao „srbomrsca“, pa tako i u nekim objavama vesti o imenovanju za izvestioca EP - prenosi Šolakov medij braneći Tonina Piculu, a potom navode njegovu izjavu:

- U proteklih 11 godina sam vodio delegacije za odnose s Bosnom i Hercegovinom i Kosovom. U prošlom mandatu sam bio i stalni izvestilac za Crnu Goru i prema tome imam već jednu vrstu rezistencije na sve ono što nije opravdana kritika, što je možda ideološki ili vrednosno obojeno - odgovara Picula još jednom poručujući da je za njega KiM nezavisna država, sa čime se očigledno slažu i opozicioni mediji, a samim tim i opozicija.

Isto kao i tajkunski mediji u Srbiji, vesti o imenovanju Tonina Picule obradovala je i islamističke medije koji pišu "loše vesti za Vučića".

Jasno da su mediji Dragana Šolaka i islamistički podjednako srećni jer je za izvestioca postavljen neko ko tvrdi da su Srbi genocidan narod, a Kosovo nezavisno, jer im se očigledno stavovi poklapaju.

Reagovali Vučić i Brnabićeva

Povodom izbora Tonina Picule za izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju reagovao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić, rekavši da nije problem to što je Picula Hrvat, već su problem njegovi politički stavovi.

Foto: printscreen

Ana Brnabić i Aleksandar Vučić

Šefica parlamenta Ana Brnabić poručila je da je naša država jasno i glasno razumela poruku Brisela.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija