• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.10.2024

15:44

Vučić o imenovanju Picule: Nije problem što je Hrvat, već u njegovim stavovima! Razumeli smo poruku

EPA JAKUB GAVLAK

Politika

Vučić o imenovanju Picule: Nije problem što je Hrvat, već u njegovim stavovima! Razumeli smo poruku

Podeli vest

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas da je naša zemlja dobro razumela poruku koju joj je Evropski parlament poslao postavljajući Tonina Piculu za izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju.

- Ne žurim sa komentarima i razgovaraćemo sa njim i radićemo sa njim.  Ali smo dobro razumeli poruku Evropskog parlamenta - rekao je Vučić posle  trilateralnog sastanka sa premijerima Slovačke Robertom Ficom i Mađarske Viktorom Orbanom u Komarnu, na pitanje kako komentariše postavljanje Picule.

On je rekao i da nije problem u tome što je Picula Hrvat, već u njegovim stavovima.

Foto: Reuters

Aleksandar Vučić

Vučić je takođe napomenuo da većinu funkcija Evropskog parlamenta koje imaju veze sa Srbijom obavljaju Estonci.

- Znate da je Kaja Kalas, šefica za bezbednost i spoljne poslove Evropske unije. Glavni čovek je Matija Masikas, takođe iz Estonije. To je već dvoje njih iz Estonije.  Znate ko je glavni čovek, kao izvestilac za takozvano Kosovo u Evropskom parlamentu?  Kako čujem, upravo sada biće postavljen opet Estonac.  A znate li ko je šef kancelarije Evropske komisije na Kosovu?  Opet Estonac. Mnogo čudno, složićete se. Ali, dobro, a nama dali Hrvata - konstatovao je Vučić. 

Foto: EPA

Tonino Picula

Povodom odluke da Tonino Picula bude izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju oglasila se i predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić, koja je rekla da je naša država jasno i glasno razumela poruku.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija