25.10.2024.

07:39

Foto: Insider/EPA

Vesti

Srpska opozicija napala Vučića u hrvatskim medijima, a brani srbomrsca Piculu: Ne smeta im što hrvatski poslanik tvrdi da su Srbi genocidan narod

Naime, hrvatski RTL objavio je vest da su u nekim mestima u Srbiji osvanuli plakati na kojima je fotomontaža Tonina Picule sa ustaškom kapom.

Potom je emitovana i izjava istaknutog srpskog opozicionara Srđana Milivojevića koji je napaoo Vučića, a Branio Piculu koji tvrdi da su Srbi genocidan narod, a Kosovo nezavisno!

- Čitave salve uvreda izrečene na račun novog izvestioca jasno govore kakav je režim u Srbiji, kakvo je njegovo poimanje Evropske Unije, šta zapravo Aleksandar Vučić misli o saradnji sa državama u okruženju! - kazao je Milivojević.

Ovo ne treba da čudi, s obzirom na to da srpska opozicija, za razliku od Vučića, nikad nije smela da istupi protiv Tonina Picule koji se zalagao za sankcije Srbiji, koji se zalagao za oduzimanje Srbiji statusa kandidata za članstvo u EU, koji je pozivao da Srbija prizna Kosovo, kao i navodni genocid u Srebrenici!

Šta više, opozicija se čak i fotografisala sa njim i time hvalila.