• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.10.2024

19:43

Srbomrzac u društvu mrzitelja Srbije! Ova fotografija otkriva ko su Piculini miljenici u našoj zemlji i regionu! (FOTO)

Printscreen, EPA Images

Politika

Srbomrzac u društvu mrzitelja Srbije! Ova fotografija otkriva ko su Piculini miljenici u našoj zemlji i regionu! (FOTO)

Podeli vest

Tonino Picula, srbomrzac i plaćenik Mila Đukanovića, hrvatski političar iz Socijaldemokratske partije Hrvatske i evroposlanik od 2013. godine. izabran je juče za izvestioca Evropskog parlamenta za Srbiju, a svojevremeno se nalazio u društvu šiptarskog teroriste Aljbina Kurtija, ali i određene opozicione ličnosti sa srpske političke scene.

Na fotografiji koja je nastala u decembru 2022. godine na samitu grupacije "Progresivna grupa socijal-demokrata" u Evropskom parlamentu se mogu uočiti Marinika Tepić, potpredsednica "Stranke slobode i pravde" Dragana Đilasa, kao i tadašnji poslanik Demokratske stranke Nebojša Novaković.

Foto: Printscreen

Picula (prvi napred, s leva) na samitu 2022. godine

Pored njih, tu su i svima omiljeni gorespomenuti Milo Đukanović i Andreas Šider. Šider je, podsetimo, bio posmatrač na decembarskim izbora u Srbiji prošle godine, a ostao je upamćen po tome što je bio jedan od glavnih zagovornika rezolucije o navodnom "genocidu" u Srebrenici, koja je na kraju na silu usvojena u Generalnoj skupštini UN.

Prilikom prisustvovanja samitu Tepićka i Novaković su potpisali sramnu antisrpsku "Deklaraciju socijal-demokratskog Samita lidera Zapadnog Balkana", čime su faktički priznali Kosovo kao državu budući da ta Deklaracija i njeni potpisnici pružaju podršku i "dobrodošlicu legitimnim evropskim težnjama Vlade Kosova da ovog meseca zatraži status kandidata za učlanjenje u Evropsku uniju".

Ranije danas, mediji pod kontrolom Dragana Šolaka, a koji su naklonjeni opoziciji, nisu krili radost zbog izbora Picule za izvestioca EP u Srbiji. Da li je njegova ranija saradnja sa opozicijom razlog iz kog je postao omiljena ličnost N1 i Nove S ili je mržnja prema Srbiji zajednički imenitelj - ostaje da vidimo.

Ono što nije upitno je činjenica da se Picula iz petnih žila trudi da sakrije jednu svoju fotografiju koja datira još iz devedesetih godina prošlog veka. Na spornoj fotografiji možemo ga videti u ustaškoj uniformi sa mitraljezom u rukama. To praktično može biti dokaz da je učestvovao u zločinačkim akcijama "Bljesak" i "Oluja" u kojoj je proterano preko 250.000 Srba, a ubijeno i poklano preko 2.000 dok velikom broju našeg naroda sudbina je nepoznata i dan-danas.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kurtijevo iživljavanje nad našim narodom ne prestaje: Srbinu prete zatvorom zbog studentskih protesta iako nema nikakve veze s njima!
Politika

Kurtijevo iživljavanje nad našim narodom ne prestaje: Srbinu prete zatvorom zbog studentskih protesta iako nema nikakve veze s njima!

Savetnik rektora pri Univerzitetu u Prištini sa privremenim sedištem u Kosovskoj Mitrovici Nemanja Biševac rekao je za Kosovo onlajn da ga je takozvana kosovska policija pozvala na razgovor nakon današnjeg studentskog protesta, označivši ga kao organizatora. Međutim, Biševac ističe da on nije učestvovao ni u protestu, ni u njegovoj organizaciji.

23.10.2024

17:27

sledeća vest

TV

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom
Kultura

Hana Selimović dobitnica nagrade za najbolju žensku ulogu u Brčkom

Na Internacionalnim teatarskim susretima Brčko distrikta BiH, održanim od 17.10. do 25.10.2024. godine, stručni žiri u sastavu: Dubravka Crnojević Carić, akademska glumica, rediteljka i teatrolog, Slobodan Unkovski, pozorišni reditelj, profesor glume i pozorišne režije i Osman Arslanagić, profesor scenografije i kostimografije, odlučio je da se Nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Hani Selimović za ulogu Ane/Ćerke u predstavi "Otac" u produkciji beogradskog Ateljea 212 (autor: Florian Zeler, reditelj: Paolo Mađeli).

25.10.2024

13:51

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija