18.04.2019.

13:29

Foto:

Zabava

VELIKI DIRIGENT ALBERTO VERONEZI PONOVO NA SCENI NARODNOG POZORIŠTA! Čuvena opera "Kavalerija Rustikana" pred beogradskom publikom!

Pod upravom maestra Veronezija, koji je u poslednjih godinu dana čest i rado viđen gost Opere Nacionalnog teatra, nastupiće  Dušan Plazinić (Turidu), Aleksandar Stamatović (Alfio), Dubravka Filipović (Mama Lučija), Ivana Živadinović (Lola). Režiju potpisuju Ivan Stefanuti i Mate Maconi, učestvuju Orkestar i  Hor  Opere Narodnog pozorišta, scenograf i kostimograf je također Ivan Stefanuti.

SNIMIĆU "BOJ NA KOSOVU" SA HOLIVUDSKIM GLUMCIMA! Naš najtraženiji glumac sprema spektakl

"Kavalerija Rustikana"  je opera u jednom činu. Ona je praizvedena 1895. godine, a radnja se odvija u selu na Siciliji, krajem 19. veka, to je bila priča o "uverljivoj" i  "jakoj" ljubavi. Ona je utrla put novom pravcu u operskom stvaralaštvu pod nazivom verizam.

Informer

Željka Zdjelar

Maestro Veronezi je do sada kao gostovao u Narodnom pozorištu  dirigujući Pučinijeve opere "Madam Baterflaj" "Toska", "Boemi"  i "Plašt" i "Sestra Anđelika". 

"OLOVNE REČI" MANJA VUKOTIĆA! Autobiografija najtiražnijeg urednika u Srbiji u prodaji

Proslavljeni dirigent je rođen u Milanu gde je i diplomirao klavir, komponovanje i dirigovanje na Konzervatorijumu "Verdi". Tokom studija je osnovao Orkestar „Gvido Kanteli“, koji i sada radi pri Konzervatorijumu. Dobitnik je Nagrade „Abiati“ italijanskog Udruženja muzičkih kritičara, za produkciju Boema (2003).

Tagovi: