• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: I. Gajić - A. Spasojević

10.04.2019

22:26

SNIMIĆU "BOJ NA KOSOVU" SA HOLIVUDSKIM GLUMCIMA! Naš najtraženiji glumac sprema spektakl

Kultura

SNIMIĆU "BOJ NA KOSOVU" SA HOLIVUDSKIM GLUMCIMA! Naš najtraženiji glumac sprema spektakl

Podeli vest

Miloš Biković najavljuje film kojim, kako kaže, želi da pokaže svetu da su Srbi još 1389. branili Evropu od Turaka * U poslednjih 30 godina Srbi su u američkim filmovima prikazani kao najveći krivci za sve. Ružni, prljavi i zli. Vreme je da to promenimo

Miloš Biković najavljuje snimanje filma o Kosovskom boju, u kom će igrati holivudske zvezde! Posle velikog uspeha ostvarenja "Balkanska međa", koji je naš najtraženiji glumac producirao, Biković želi da novim filmom pokaže svima zbog čega je Kosmet sveta srpska zemlja i zašto moramo da ga branimo.
- Trebalo bi da snimimo film o Kosovskom boju, i to na engleskom jeziku i sa holivudskom glumcima. Ideja je da to ostvarenje pokaže celom svetu da su Srbi još 1389. godine branili Evropu od Turaka. U poslednjih 30 godina Srbi su u američkim filmovima prikazani kao najveći krivci za sve. Ružni, prljavi i zli. Vreme je da to promenimo - kaže Biković za Informer.

Ja ne moram da glumim

On dodaje da bi ostvarenje o Kosmetu trebalo da bude pravi holivudski spektakl.
- Voleo bih da uradimo nešto po ugledu na "Hrabro srce" Mela Gibsona. Pošto je to za sada ideja koja se razrađuje, još ne znam ko bi igrao kneza Lazara, Miloša Obilića, Vuka Brankovića... To bi trebalo da budu holivudski glumci, jer bi time film bio komercijalan za svetsku publiku. Zato i treba da se snimi na engleskom. Možda će se time izgubiti poetika srpskog jezika, ali nama je ta priča poznata, na njoj smo odrasli. Ona će tim filmom biti namenjena strancima - objašnjava Miloš, a na pitanje da li će i on glumiti u tom filmu, odgovara:
- Što se mene tiče, ne moram ni da igram u filmu, samo imam želju da ovo uradim za srpski narod!

Šotrin "Boj na Kosovu" i dalje omiljen u Srbiji

Foto: Informer DN

Među domaćom publikom i dalje je popularan film "Boj na Kosovu", koji je Zdravko Šotra snimio 1989. godine, kada je obeleženo šest vekova od te čuvene bitke. U tom ostvarenju lik Miloša Obilića igrao je Žarko Laušević, dok je kneza Lazara tumačio Miloš Žutić, a njegovu suprugu, caricu Milicu, Gorica Popović. Voja Brajović je bio Vuk Branković, dok je sultana Murata igrao Ljuba Tadić. Branislav Lečić glumio je Muratovog sina Bajazita, a Katarina Gojković Kosovku Devojku.

Zajednička borba


Najpopularniji srpski glumac u Rusiji ističe da bi se u ovaj projekat uključio sa svojom producentskom kućom "Arhangel studio".
- Pozivam srpske privrednike da se pridruže i pomognu da se ovo snimi. Moramo svi zajedno da se borimo za srpsku teritoriju! "Balkanska međa" je koštala tri i po miliona dolara, a u film o Kosmetu bi trebalo da se uloži 10-15 miliona dolara. Naravno, još 20 miliona bi trebalo da investiramo u međunarodnu kampanju - ističe Biković.

ŠOK INTERVJU MILOŠA BIKOVIĆA! Glumac otvoreno pričao o Željku Mitroviću, ubistvu Ćuruvije, Pinku, rijalitiju!

Britancima smeta "Balkanska međa"

Foto: Printskrin video

Biković se osvrnuo i na popularnost "Balkanske međe" i negativno izveštavanje britanskih medija, koji su to ostvarenje ocenili kao deo Putinove propagande.
- "Balkansku među" je u Srbiji do sada pogledalo oko 200.000 ljudi, a u Rusiji više od milion. "Tajms" se ovim filmom bavi očigledno jer im se ne sviđa kako su Srbi predstavljeni u njemu. Ne uklapa im se u njihovu sliku demokratije. Velika Britanija je važila za kolevku demokratije i ako je zaista tačno da neko poziva na cenzuru filma kao umetničkog dela, onda mi se čini da Britanci imaju većih problema od Bregzita - rekao je Biković.

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 5 godina

Bravo za Miloša Bikovića i poduhvat koji će svetu prikazati ne srpski mit, već dušu i srce.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!
Politika

Srpska lista: Snimak je dokaz o organizovanoj kriminalnoj grupi s ciljem otimanja imovine Srbije!

Srpska lista je danas saopštila da snimak na društvenim mrežama na kojem se čuju izjave Radoice Radomirovića zamenika ministra u vladi Aljbina Kurtija Nenada Rašića i Arbera Vokrija predstavlja "dokaz postojanja i delovanja organizovane kriminalne grupe sa ciljem protivpravnog delovanja i otimanja imovine čiji su vlasnik institucije Republike Srbije", a kako bi sebi odnosno drugim licima pribavili imovinsku korist, odnosno stanove.

26.04.2024

14:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17